Свързани новини

16.11.2016 14:27

Борисов: Аз си знам какво ми е било две години

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Подавам оставка на ръководения от мен Министерски съвет. Ще продължим да изпълняваме функциите си до избирането на служебно правителство.Оценката ни е, че положихме максимум усилия. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на обсъждането на своята оставка, предаде Фокус.


„Първо да честитим на победителите на президентските избори. Категорична, ясна точна победа. Поне аз не си спомням толкова честни избори. Преди две години държавата беше в критична ситуация, надявам се никой да не е забравил“, заяви премиерът Борисов. Той посочи, че е имало 2 варианта правителство след правителство или да се опитат по някакъв начин да стабилизират държавата. По думите му партиите в кабинета са били противоположни и в много неща не са имали съгласие.


  „Нямаше идване мое в парламента, в което да не съм благодарил на всички вас, от всички парламентарни групи, че бяхте отговорни“, заяви премиерът. Той отчете ,че е мислил, че максимум това правителство може да се изкара една година.


„Налагаше се, за да се запази тази стабилност, ние да правим редица компромиси. С една, с втора, с трета, четвърта партия. Аз си знам какво ми е било две години, нашата оценка е, че се опитахме, положихме максимум усилия и поне в момента нито се е дигнала цената на тока, трето тримесечие сме трети по ръст в икономиката. Успяхме да платим, каквото имаше да се плати“, каза той и посочи, че сигурно има много неща, които не са свършили.


„Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна“, коментира Борисов. По думите му това е реален вот и означава промяна на политическата ситуация. „Има партия по-силна от нас на тези избори“, коментира Борисов.


 "Когато гласувате бюджета една голяма молба имам към вас, популизмът вече взима страховит връх сред политическата класа, панически, пазейки се да не сгрешите", каза Борисов. Той посочи, че много от предложенията към бюджета са популистки, ако тези предложения станат факт, на годишна база ще губи бюджета около 3 млрд.


 „Ще счупите държавата накрая“, каза той и отчете ,че това, което казва му носи негативи. Борисов подчерта, че доходите по времето на правителството му са се вдигнали с 11 %.  Премиерът отчете,че системните партии не са за един ден.



Премиерът в оставка благодари на всички министри и след като заяви: "Беше чест за мен", напусна залата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате