Свързани новини

16.11.2016 11:26

Евродепутати искат промяна на вредната политика на ЕК за мигрантите

Видян 3013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки заедно със своите колеги от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) д-р Юси Халла-ахо (Финландия), Андерс Вистисен (Дания), Козма Злотовски (Полша), Улрике Трибезиус (Германия) и Бернд Кьолмел (Германия) организира конференция на тема „Миграционна политика и граничен контрол“.


Тя се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел, като целта ѝ бе задълбочаване на конструктивния обмен на мнения и добри практики в работата по отношение на миграцията и граничния контрол за постигане на работещи решения.


Участие в нея взеха правителствени представители, сред които зам.-министъра на вътрешните работи на Албания Илона Гйебреа, членове на националните парламенти, политически анализатори, правни експерти, дипломати от ЕС и страни извън него, както и представители на частния сектор, участващи активно в управлението и сигурността на границите.


Джамбазки подчерта, че ако не се противодейства на този процес, Европа, която познаваме в сегашния и вид, ще се разпадне. Той наблегна още на нуждата от промяна по отношение на политиката към Република Турция. Той се позова и на данни на Службата на Върховния комисар на ООН по бежанците, според които през 2017 г. броят на хората, нуждаещи се от релокация заради разрастващите се конфликти в Близкия Изток и Северна Африка, ще се увеличи със 72%  в сравнение с тези за 2016 г. В тази връзка според Джамбазки действащото Дъблинско споразумение не отговаря на духа и характера на времето и създава непосилна тежест върху пограничните страни-членки.


Не желаем държавите от южната граница да се превръщат в буферни зони. Тяхно право е да охраняват граници си, категоричен бе Джамбазки и призова за подписване на споразумения за реадмисия като това с Афганистан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а