Свързани новини

15.11.2016 10:57

Парламентарната комисия по отбрана прие бюджета за отбраната

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната комисия по отбрана прие бюджета за отбраната догодина. Депутатите обаче изразиха съмнение, че милиард и 600 милиона лева ще бъдат достатъчни за модернизацията и попълването на армията, предаде БНР.


БСП и ДПС не подкрепиха бюджета в комисията. От ДПС казаха, че Министерството на отбраната трябва да има повече пари. От БСП пък не видяха гаранции, че проектите за нови изтребители и кораби изобщо ще бъдат осъществени. За тях са заделени 402 милиона лева, но те са в централния бюджет, а не в този на Министерството на отбраната. От БСП допуснаха, че тези пари няма да бъдат отпуснати, ако проектите не тръгнат. От АБВ също предупредиха, че ако не бъдат стартирани проектите до април, те могат да бъдат компрометирани.


Министерството на отбраната отчете голям проблем с некомплекта на армията. 5 500 незаети длъжности има и затова поискаха допълнително 11 милиона лева поне за попълване на комплекта с 500 души. Увеличението на бюджета за отбрана за догодина е около 78,08 милиона лева, но то ще отиде за социални плащания, а не за модернизация. Депутатите повдигнаха въпроса за модернизацията на сухопътните войски, а от ГЕРБ пък се усъмниха, че Министерството на отбраната е защитавало добре нуждата от пари пред Министерството на финансите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби