14.11.2016 16:21

Дадоха на съд шефа на Техномаркет

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу съоснователя на Техномаркет Николай Китов за нанесени вреди на фирмата за 4 229 576 лв.



Той е обвинен за това, че в качеството му на длъжностно лице в условията на продължавано престъпление "умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество и в резултат на това са настъпили вредни последици в особено големи размери за ръководеното от него дружество – Техномаркет България АД", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В периода от 27 март 2015 г. до 5 юни 2015 г. Николай Китов е бил старши продуктов мениджър в Техномаркет и умишлено не е прекратил доставките на стоки от дружеството към фирма МЛЛ Трейд ЕООД, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит.

Обвиняемият не е предприел и действия по събиране на вземания на Техномаркет към МЛЛ Трейд или тяхното обезпечаване. В резултат на това за Техномаркет настъпила щета в особено големи размери - на стойност 4 229 576 лв. , а престъплението се определя като особено тежък случай.

Предстои насрочването на делото в Софийския градски съд.

В началото на юли миналата година Николай Китов бе задържан по Европейска заповед за арест, издадена от Италия, във връзка с водено международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпления по схемата Карусел за доставки в областта на консумативната електроника. Според местните власти измамата е за над 70 милиона евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец