Свързани новини

10.11.2016 17:07

Строител срещу застрояването в Младост!

Видян 2981 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за кмет на втория по големина столичен район Младост – Десислава Иванчева, която обяви, че ще се бори срещу застрояването, всъщност е собственик на стриоителна компания.  Именно Строителство е записано като първи предмет на дейност на нейната фирма. Парадоксално е, че строител ще се бори срещу застрояването в квартала!



По-интересното е, че през последните две години фирмата практически няма оборот. За печалба изобщо не говорим. Преди 3 години е имала 60 000 лв. загуба, сочат документите. Иванчева, която е издигната от Инициативен комитет За зелен Младост, няма как да обясни откъде идват парите за кампанията й. А тя не е от евтините с участия в най-гледаните телевизии и организиране на други пиар инициативи. Както се пееше в хита: „Без пари не пускат в ресторант дори и най-добрия музикант”
Десислава Иванчева е собственик на Хип 7 ЕООД. Според официалния сайт, компанията се занимава с транспортни превози и функционира още от 2002 г., но при справка в Дакси става ясно, че собственичката като допълнителна дейност е посочила строителство.



А възлова фигура в състава на Инициативния комитет, който я издига, е Войслав Тодоров. Той е общински съветник в СОС от т.нар. коалиция Сердика – странна смес от АБВ-ейки и хора на Александър Томов - Лупи. Освен това е и член на постоянната комисия по устройство на територията, архитектурата, достъпна среда и жилищна политика и член на постоянната комисия по бюджет и финанси.
Прави впечатление, че част от изборната кампания и агитацията за Иванчева се води от Инициативния комитет, където Тодоров е отговорник по финансите. Да не забравим да отбележим, че е и нещатен сътрудник на Георги Кадиев в парламента. Сигурно заради това трижди неуспешния кандидат-кмет на София брои Иванчева за свой кандидат. Защитникът на бедните и социално слабите е известен с верига престижни къщи и апартаменти. Откъде пари?
Преди време 19' разкри истината за милионните обществените поръчки от това правителство за жената на назоваващия се опозиционер лидера на Нормална държава Георги Кадиев - Соня Николова – Кадиева. От общо 6 млн., от Националната кампания железопътна инфраструктура (НКЖИ) бяха дошли 3,6 млн. Забележете – НКЖИ не се е нуждаела особено от услугите на Кадиева, тъй като има собствена електрофирма. В телефонен разговор генералният директор на компанията инж. Милчо Ламбрев потвърди за поръчка от 3,6 млн. лв. Когато обаче поискахме от НКЖИ официален достъп до обществена информация за поръчката, получихме меко казано абсурден писмен отговор. От него стана ясно, че достъп можем да получим след 30 дни, при заплащането на сума в размер на 0,40 лв. Тогава компанията дори не ни остави банкова сметка на която да бъде преведена „крупната” сума. Тогава НКЖИ оцени на 40 стотинки информация за поръчка от 3,6 млн. лв., макар законът да изключва заплащане как се харчат парите на данъкоплатеца.



За всички е ясно, че за такива проекти един фирмаджия трябва да има връзки на ниво поне министър. Останалите възложители на поръчки за фирмите на Кадиева са Община Бургас, Комисията по досиетата и ВиК, чиито договори са били сключени по спешност от ноември 2014 г. до април 2015 г.



От всички изложени по-горе факти става ясно, че кандидатурата на Иванчева не е изненадваща, не е гражданска, а е добре планирана, финансово подкрепена и режисирана от определени политически лица и партии.


Русата амбиция от Горубляне не е завършила висше образование

Без да я питат, Десислава Иванчева твърди, че е завършила висше образование. Това обаче не е истина. Фактите показват, че Деси от Горубляне, която няма много общо с Младост, а само доколкото нейното село е част от района, е учила за висшист. Но не е успяла да завърши. Откъде тогава идват претенциите й, че става за кмет, който да управлява съдбите на 120 000 жители на втория по големина район на София, след като нито има квалификация, нито работещ бизнес поне? Важна информация за утрешния ден за размисъл!






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху