01/03

Свързани новини

09.11.2016 15:05

Тръмп уби Хилари

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Америка направи мирна революция срещу своя елит – 2 семейства, които владяха властта от 1980 до 2016 г. – Клинтън и Буш и всички свързани с тях мегакомпании от военния, петролния, банковия и IT бизнеса. Доналд Тръмп спечели зашеметяваща победа над Хилари при рекордна избирателна активност, каквато не е имало в Америка повече от половин век.



Противно на очакванията и на грозната кампания по тази точка срещу него, Тръмп спечели жените. Той е абсолютен фаворит на белите американци. Работническата класа и нисшите служители са гръбнакът на неговото електорално тяло.  Много от тези хора досега не гласуваха. Именно те донесоха победата на бизнесмена – кандидат на републиканците за 45-и държавен глава на САЩ.



Тръмп спечели дори щата Арканзас, откъдето тръгна кариерата и властта на Бил и Хилари Клинтън. Именно оттам – от резиденцията на местния губернатор, която обитаваха, те дойдоха в Белия дом преди 24 години. Той се наложи и в избралите на практика Обама щати около границата с Канада и големите езера, които винаги са смятани за демократически бастиони.



Анкетите на излизане от секциите показаха – яростната кампания срещу Тръмп, че бил кандидат на Кремъл и бил за добри отношения с Русия във време на студена и при опасност от гореща война, каквато насаждаха фаворизиращите Хилари официозни медии, се оказа в негова полза. „Не искам война, дано да се разбере с Путин”, бяха коментарите на хора, които досега са гласували за демократите, но са се уплашили от ястребовите крясъци на Клинтън.



Самата тя първа поздрави Тръмп с победата, когато се разбра, че той печели 276 места в избирателната колегия, която де юре ще узакони вота на народа, при 270 нужни. ДоналдЪТ, както го наричат американците, получи обаждане и от засипалия го с огън и жупел по време на кампанията президент Барак Обама.



Именно неговата неосъществена здравна реформа, несбъднатите дори с даването на Нобелова награда за мир обещания да работи за спокойствие, вместо което разпали поредица от войни в Либия, Йемен, Сирия и не потуши Афганистан, загиването на някога колосални градове като Детройт, спихването на шистовия балон, феноменалният и неуправляем държавен дълг, който отива към 20 трилиона долара (!!!) – всички тези резултати на 8-годишното му управление бяха платени от Хилари.



Тръмп ще има много повече комфорт като президент. В момента неговата Републиканска партия държи мнозинствата и в Конгреса, и в Сената – двете камари на американския парламент, които до момента бяха във война с администрацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци