Свързани новини

09.11.2016 14:38

Йотова: Не водим задкулисни преговори

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сега трябва да спечелим президентските избори и съм убедена, че на 13 ноември това ще стане. Това каза кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова в сутрешния блок на Нова тв. Чак след това ще дойде ред и на темата за предсрочни парламентарни избори, допълни тя в отговор на въпрос дали БСП ще настоява за предсрочен вот. „Президентските избори са най-мажоритарните в нашата страна. Не бих правила този паралел и за парламентарни. Ще кажем на 13 ноември, когато преценим какви са нашите резултати, каква е нашата подкрепа – всичко е въпрос на анализ, но ще се явим подготвени на тези избори, когато и да са те“, увери Йотова.


„Няма да водим преговори с политически централи за подкрепа на балотажа. Спечелихме на първия тур, защото заложихме на разговор с хората. Нямаше коли на НСО, нямаше бодигардове и задкулисие, нямаше нищо, скрито от очите на българските граждани”, заяви Илияна Йотова.


 Тя обаче отбеляза, че има близост между част от идеите на кандидатпрезидентската двойка Радев-Йотова с тези на техни опоненти. С ПФ ни сближават общите позиции по доходите на хората и социалната политика, бежанската и мигрантската криза – границата трябва да се охранява много по-сериозно, коренна промяна на Дъблинското споразумение в посока да не сме единствено отговорни за даване на убежища и да не ни връщат мигранти от Западна Европа, изтъкна Йотова.


На въпрос ще приемат ли подкрепа от ДПС, тя подчерта: „Ние продължаваме същата кампания, която водихме повече от 58 дни във всички села и градове на България с българските граждани, включително и днес. Каква ще бъде подкрепата на ДПС – ще кажат социолозите в нощта на изборите. Единственото сигурно до този момент е подкрепата на Лютви Местан и партия ДОСТ за кандидатурата на Цачева и Манушев“, посочи Йотова.


Според нея е важно, че въпреки натиска и заплахите от репресии, българските граждани са преодолели страха. „По време на срещите се срещах с хора, които се страхуваха да признаят, че подкрепят за БСП, страхуваха се от репресии”, призна кандидатът за вицепрезидент.


По думите й не е коректно българските президентски избори да се обвързват с тези в чужда държава – САЩ. Нека изчакаме резултатите. Изненадана съм, но има някои неща в програмата на Доналд Тръмп, които харесвам – например концепцията за трансформация на НАТО в посока борба с тероризма, каза още Илияна Йотова.


На въпрос дали е вярно, че тя е трябвало да бъде кандидатът за държавен глава на БСП, Йотова отговори, че не е и изтъкна, че решението това да бъде ген. Румен Радев е взето заедно от партията и след това е разширена формулата с инициативен комитет, тъй като е имало страшно много хора, които са искали да подкрепят кандидат-президентската двойка, извън партията. По думите на Йотова гласовете за нея и Румен Радев са подадени с решителното участие на БСП, но и на много хора, които са ги подкрепили и извън партията.


Тя изрази разочарование от отказа на кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев да дойде в студиото на Нова тв за предизборен дебат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,