Свързани новини

09.11.2016 12:45

Вигенин: Изборите в България и САЩ показаха, че хората искат промяна

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Както в САЩ, така и в България и в не малко други страни в последните години предимство получиха хора, които до този момент не са участвали активно в политиката. Хората са уморени от статуквото и от политиката такава, каквато е. Те дадоха шанс на хора, които ще доведат до промяна - това показаха изборите и в САЩ, и в България на първи тур. Това е тенденция, която най-вероятно ще се затвърди и на втори тур у нас." Това заяви пред медиите в НС международният секретар на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин.


   По думите му резултатите от президентските избори в САЩ и победата на Тръмп е изненада за повечето анализатори. „Уважаваме избора на американския народ", заяви социалистът.

   Що се отнася до отношенията между България и САЩ, бившият външен министър заяви, че те са на такъв етап, на който промяната в ръководствата, независимо в коя от двете държави, няма да се отрази негативно. „Имаме дългосрочни стратегически отношения, които не зависят от това, кой в момента стои начело на държавата", заяви той.

   Вигенин припомни, че Тръмп е направил силни заявки по отношение на външната политика на САЩ. Според него, ако те бъдат реализирани, ще доведат до намаляване на напрежението в глобален план и до един по-активен диалог между САЩ и Руската федерация. „Косвеният ефект от това ще бъде успокоение на ситуацията в ЕС и България", заключи международният секретар на ПГ на левицата.



 Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец