Свързани новини

09.11.2016 10:15

Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са вредили на Европа

Видян 1554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Историята показва, че опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на германско-руския форум "Потсдамски срещи", който се провежда в Москва.


"В същото време, когато Европа активно въвлича нашата страна в своите дела, това е съпроводено с дълги периоди на стабилност", каза още той, цитиран от ТАСС.


Лавров е категоричен, че последствията от политиката за запазването на разделителните линии в Европа се наблюдават и днес и на партньорството между ЕС и Русия се противопоставят някои западни държави.


"Някои наши стъпки по реализацията на мащабни инфраструктурни проекти, сред които в сферата на енергетиката като "Северен поток", са насочени към обезпачеването на устойчивото развитие на държавите в Европа", посочи още руският външен министър.


Той посочи още, че Москва активно е работила за премахването на визовите ограничения - "анахронизъм, който забавя развитието на търговско-инвестиционните и културните отношения".


"За съжаление нашето искрено желание да установим партньорсто не получава поддръжка от западните държави", каза още той.


Лавров посочи още, че връзките между Русия и Запада трябва да се подобрят, а Москва е готова да действа в това направление, допълва РИА Новости.


Според руския външен министър европейските държави трябва да се обединят и да осигурят достойното място на Европа в съвременния свят.


Източник: Инвеститор



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,