Свързани новини

07.11.2016 18:01

Bloomberg: Новият бг бюджет спъва икономически растеж

Видян 2446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бюджет 2017 от една страна не е изненадващ, а от друга е разочароващ. През последните години МРЗ расте със сериозни темпове и изпреварва ръста на средния доход. Минималните осигурителни плащания също ще се увеличат и това ще доведе до увеличение на разходите за бизнес, което може да доведе до  съкращения, а  впоследствие ще доведе до по-ниска производителност и съответно до по-нисък икономически растеж.“, прогнозира в най-гледаното предаване на телевизия Bloomberg икономистът Георги Вулджев.



Според него това ще навреди на държавните финанси и тази политика е „контрапродуктивна – от една страна Министерството на финансите разчита на по-висока събираемост и в същото време въвежда политики, които ще навредят на тази събираемост и на икономическия растеж. В Boom & Bust той изтъкна, че продължава да се наблюдава значително покачване на разходната част, особено за ведомства, които са доказали, че не са ефективни през последните години. Според него няма воля да се преструктурират разходите – да се промени съотношението на капиталови разходи към разходите за персонал.



По повод грешните изчисления за 2 млрд.лв. в бюджет 2017, открити от депутата от ДПС Петър Чобанов, Георги Вулджев е убеден, че „не би било изненадващо да видим счетоводни трикове от страна на финансовото ведомство, въпреки че едва ли са го направили нарочно, тъй като грешката може лесно да се установи“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец