Свързани новини

07.11.2016 14:01

Радев: Това не е мой успех! Той е на всички, които милеят за Родината

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Победителят на първи тур в президентските избори ген. Румен Радев се обърна към избирателите си чрез изявление във Фейсбук.

 

„Уважаеми сънародници, скъпи приятели,

 

В неделя българите гласуваха за промяна.

 

Предстои да видим окончателните резултати, но отсега е ясно, че с вота си хората зачеркнаха илюзорната картина на България, която властта проповядва от екрана. Предстои ни решаващото усилие. След седмица трябва да спечелим битката за бъдещето на България.

Да заявим, че промяната е необратима, че политиците са отговорни пред суверена, а това сме всички ние, българите.

 

На втория тур ще се явим силни с вашето доверие, с надеждата ви, с нашата енергия и решимост да доведем до победен край битката за нова България. В нея българите няма да се спасяват поединично, а ще работят като осъзнат народ за своето справедливо и сигурно бъдеще. За благоденствието и културата си в рамките на европейското семейство, с което ни родее обща история и ценности. Една достойна и суверенна България, която ще говори със свой глас и ще работи за мир и сигурност в региона и на континента.

 

Искам да благодаря на всички вас, които гласувахте. Вие доказахте, че разбирате своята отговорност за бъдещето на България. Искам да благодаря и на десетките хиляди членове на избирателни комисии, застъпници и наблюдатели. Те положиха и полагат доблестни усилия да гарантират честността и законността на нашия вот.

 

В същото време искам да предупредя, че няма да допуснем да се реализират каквито и да е сценарии и схеми за опорочаване на изборите. Демокрацията не е даденост, а битка за съхраняването и упражняването на права, скрепени със закон. Призовавам всички да бдят за опазването на демократичните достижения на страната.

 

Предстои ни решителна седмица. Тя изисква от нас пълна мобилизация. Вярвам, че в следващите дни и идната неделя пак ще сме заедно и ще сме още по-многобройни, защото нашите ценности свобода-солидарност-справедливост са кредо на всеки почтен българин, на мълчаливото мнозинство, което заяви желанието си за промяна

 

Вярвам в успеха. Това не е мой успех. Това е успех на всички, които милеят за Родината.

Знам, че статуквото няма да се предаде лесно. Но съм убеден, че можем да се справим, защото всички заедно сме по-силни от него.

 

Продължаваме заедно!“


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и