Свързани новини

07.11.2016 09:47

Германия взе 278 млрд.евро от 80 млн. туристи

Видян 1768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Туризмът донесе 278,3 млрд. приходи  на Германия, от тях 97 млрд. само от настаняване и хранене при 79,7 млн. гости. Посетителят оставя в страната от 1200 до 3500 евро на посещение. Ако се вярва на преувеличените числа на българското министерство на туризма, у нас – при ръстове над 10% - 11 млн. туристи са оставили 2,4 млрд. евро, което значи, че изкарваме по около 200 евро на посетител. За ЕС нормалният показател е 1000 евро. Което, освен че разкрива лъжите на българската стъкмистика, която Световната туристическа организация НЕ признава, говори и за липсата на ефективност и рентабилност на туристическия бизнес в страната. И трябва да кажем, че цените в супермаркетите в Германия са около, а често и под тези в България (по-евтини са неща като мляко, колбаси и т.н., които са важна част от туристическия продукт).



Германия изпреварва ударената от атентати Франция и се нарежда веднага след Испания като най-привлекателна дестинация за туристите. Тя печели, тъй като най-голям процент – 39 на сто се връщат 4 и повече пъти в нея. Нас ни няма в десетката. Затова пък Германия е третата най-предпочитана дестаниця в света за българските туристи, след Гърция и Турция. Увеличението на нашите гости при швабите е 6,6% за година и те са 421 000 души. 67% от българите, които посещават Германия отиват там по бизнес, а 31% на екскурзия. Предпочитаната част от страната за нас е Бавария с 24,6%.



Германия е проучила търсенето на своя продукт и е установила, че най-голям процент  туристи се привличат от знаменитости и лайфстайл – 39%, а веднага след тази категория с 37 на сто идват влюбените в природата. Поради това тя е посветила годината си в туризма на своите скрити зелени и сини богатства: планини, гори, реки, езера. За да бъде допълнително насърчен този тип туризъм вече са изградени 70 000 км велоалеи, а в процес на строителство е първата в света веломагистрала, стана ясно на специално събитие, организирано от посолството на Германия в софийския Грейп Сентрал, където тя се промотира и като винена дестинация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се