Свързани новини

07.11.2016 09:31

Тотален хаос на вота в чужбина

Видян 1898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Незабавни оставки на Томислав Дончев и Даниел Митов, поискаха българите в чужбина. Причината - изборният ден за тях се превърна в ад. 6 ноември мина под знака на тоталната дезорганизация- дълги опашки, невъзможност за гласуване и липса на бюлетини бяха само част от проблемите.  В Брюксел, Лондон, Атина, Солун, Берлин и Париж се образуваха дълги опашки, а хората бяха принудени да чакат с часове.



Невъзможно е да се гласува в Брюксел. Явно искат да не гласуваме”, бяха част от коментарите на сънародниците ни там. За 19’ те разказаха, че трябва да чакаш 2 часа, за да се придвижиш с 3 метра в колоната от чакащи, която прилича на тълпа. А посланичката ни там Мая Добрева, която смая цяла Европа с уникалната простащина на визията си показа какво има под шапката си с ужасяващия изборен хаос.
Опашки имаше и в Берлин, и в Париж, където имаше само 1 разкрита секция – в посолството.  В Германия можеше да се гласува се упражни правото на глас само на 3 места, а в Барселона, където живеят много българи няма нито една.



Сънародниците ни в Атина масово се отказаха да гласуват на площад Карайскаки. Причината за това е бавното обслужване и чакането с часове пред секцията, съобщи Нова тв.



Хората са изнервени, за да стигнат до урните всеки един от гласоподавателите чака  между два и три часа. Напрежение и опашки има и в Солун, „избирателната активност е изключително голяма в сравнение с други години", коментира председателят на секцията адвокат Мартина Георгиева.
Невиждан наплив за гласуване има в Лондон. В секцията в Баркинг се образуваха дълги опашки за гласуване веднага след старта на изборния ден в 9 часа българско време.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби