Свързани новини

04.11.2016 15:13

Гечев: Горанов извърши машинация с 2.2 млрд. лева

Видян 3068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Грешката в бюджета за 2017 г. за 2.2 млрд. лева е умишлена. Горанов е намалил с 2, 2 млрд. като тези милиарди дават промяна на всички релативни стойности. Това е в полза на Министерство на финансите и затова няма съмнение, че е направено нарочно. Прави се, за да се отчитат по-добри резултати. Извършена е машинация, защото всичко е на таблица, която лесно се коригира и никакви оправдания, че времето не е стигнало, не важат. Необходими са максимум 2 часа." Това казва пред "Фрог нюз" народният представител от БСП проф. Румен Гечев.  


Растежът, който управляващите са заложили от 2,5 и 2,7 е с 1,5 % по-нисък от другите източноевропейски страни в ЕС. Румъния е заложила 3,7%, посочва Гечев.


По думите му министър Горанов е бетонирал последното ни мято по изостаналост и дълбае надолу. Казва ми, че се връщам през 86 г. когато партията е определяла растежа. Отговорих му, че правителството се избира като казва на избирателите какъв растеж ще гарантира и какви работни места. Избрано е не да прави растежът, а да осигурява условията за това. Излиза, че правителството се отказва от предизборната си програма, че ще подобрява стандарта. Политиката му е против растежа. При криза препоръките на нобеловите лауреати бе да се увеличат държавните разходи за потребление, да се увеличат капиталовите разходи, категоричен е проф. Гечев.


Горанов има идиотски неолиберални разбирания от по-миналия век за оттегляне на държавата от икономиката. В цяла Европа държавата помага на икономиката, а ние сме заложили намаление на разходите на държавно потребление за следващите 3 години. Чуждите инвестиции за първото 6-месечие са 18%  по-малко в сравнение с този период на миналата година. Трагични сме с чуждите инвестиции, а банките ще се пръснат от пари. Банките няма на кого да дадат парите, бизнесът е задушен. Това е страшно, няма такава страна в Европа като нашата, коментира експертът.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци