Свързани новини

04.11.2016 14:29

Германия отзова за консултации посланика си в Турция

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия отзова за консултации своя посланик в Турция, след като властите в Анкара задържаха десетина депутати от основната прокюрдска партия, предава германската редакция на The Local, позовавайки се на анонимен източник. Берлин предупреждава Анкара, че борбата с тероризма не трябва да се използва като извинение, за да се затвори устата на опозицията.


Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер отзова посланика на страната в Турция за консултации относно „последните развития в Турция", обяснява източникът пред изданието, цитирано от "Фокус".


Докато Анкара „има правото да се бори срещу заплахата на тероризма и да се справя с кървавия опит за преврат чрез закона, това не трябва да служи като оправдание да запушат устата на опозицията и да я поставят зад решетките", добавя източникът.


Двама лидери на прокюрдската „Демократична партия на народите" (HDP), както и девет нейни депутати, бяха задържани в драматична ескалация на репресиите на Анкара, предизвикани след неуспешния опит за военен преврат от юли, срещу водещи прокюрдски политици, припомня изданието.


„Демократична партия на народите" (HDP) разпространи изявление, че това бележи „края на демокрацията в Турция".


„Целта на тези мерки е да се унищожи третата по-големина партия в парламента. Това е мрачен ден не само за нашата партия, но и за цяла Турция и региона, тъй като означава край на демокрацията в Турция", гласи част от изявлението, което призовава гражданите да не се предават пред тези „диктаторски политики".


Европейският съюз е „изключително притеснен" от задържането на турски политици от страна на полицията, заяви по-рано Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще