Свързани новини

04.11.2016 13:17

Фандъкова: 12 нови метростанции до края на 2019 г.

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Очакваме до края на 2019 г. да имаме 12 нови метростанции и над 500 000 души дневно да могат да ползват метрото. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на началото на строителните работи на метроучастъка от Театър зад канала до бул. „Владимир Вазов", предаде Фокус.


„Започна изграждането на тунела, който ще свърже метростанцията на Малък градски театър „Зад канала” с 8-мата метростанция, която е на бул. „Владимир Вазов". Помните, че там остана един участък нереконструиран, където именно ще се изгражда метростанцията. Нейното изграждане ще започне след няколко месеца", заяви тя. По думите ѝ тунелът е с дължина 850 метра.


Фандъкова пожела успех на строителите. „Заедно с този участък и новите, които предстои да се започнат до кв. „Овча купел", ще свържем големи жилищни райони като „Овча купел", „Красно село" с центъра. От другата страна „Хаджи Димитър" с центъра и до края на 2019 г. трябва да бъде пуснат целият участък и да имаме поне 12 км нови линии на метрото с 12 метростанции и над 500 000 души дневно да могат да ползват най-удобният екологичен градски транспорт", поясни кметът на София. По думите ѝ ползите са много. „С изграждането на 3-тата линия очакваме с около 90 000 тона годишно да спестяваме от вредните емисии във въздуха", припомни Фандъкова като добави, че ефектът за екологията е много голям.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни