Свързани новини

03.11.2016 15:42

Хотел Маринела: Само съдът може да реши спора

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В отговор на официалното съобщение на МРРБ, ръководството на хотел Маринела счита, че всякакви коментари са излишни, защото в една правова държава само съдът може да решава подобни казуси.


Във връзка с цитираната заповед на 16.05.2016г. от Началника на РО на НСК – ЮЦР – София за спиране на строежа и забрана за достъпа до него, мениджмънтът на хотел Маринела категорично заявява: допуснати са съществени нарушения в хода на нейното издаване. Поради тази причина е образувано съдебно производство с единствената презумция, че в Република България единствено съдът е този, който има законово право да се произнесе и реши правния спор.


Какви са нашите аргументи?


–    Поради липса на установени нарушения на нормативната уредба при извършена служебна проверка от органите на ДНСК реда на чл. 156 от ЗУТ, разрешението за строеж е влязло в законна сила и не е отменено в законово определните срокове за това.


–    Чл. 156, ал. 5 от ЗУТ въвежда законова забрана за отмяна на влезли в сила разрешения за строеж, предвид което органите на ДНСК използват способ, чрез сигнал до прокуратурата, която не е заинтересовано лице в производството, да се „самосезират“ и повторно да извършат проверка на Разрешението.


–    Протестът на прокуратурата най-елементарно възпроизвежда мотивите и твърденията, които са изложени от органите на ДСНК в подадения пред нея сигнал, като дали те са основателни предстои да бъде проверено от компетентния съд.


Тъй като издадената заповед от органите на ДНСК, с която се обявява за нищожно разрешението за строеж не е влязла в законна сила, смятаме че с нея се нарушават правата и законните интереси на дружеството инвеститор, и затова ще упражним правото да обжалваме.


Позицията на хотел Маринела е ясна и ще бъде защитена в съда.


С издаване на цитираната Заповед и обжалването й се полага началото на един правен спор между възложителя на строежа – ВГ АД, и органите на ДНСК, в който всяка една от страните ще има възможност да докаже своята теза и твърдения по отношение на законосъобразността и действителността на разрешението за строеж.


Ние от хотел Маринела считаме още, че спрямо нас се прилага тенденциозно отношение от някои институции, както и от някои водещи медии в страната.


Считаме, че в една европейска държава в която се прилага европейско законодателство е крайно неуместно да се вменява на публиката и институциите, внушението, че едва ли не ние сме пристъпили закона и предстоят наказателни действия спрямо нас. Това не отговаря на истината и подкрепя тезата за тенденциозност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а