Свързани новини

03.11.2016 14:47

21,4% комисионна: С 6,7 млн. по-скъпо вземаме двигатели за МиГ

Видян 2802 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 На ръба на Закона за обществените поръчки, МО ще вземе с пряко договаряне 4 нови и 6 ремонтирани двигателя  за МиГ-29 и то не пряко от Русия, а за да ни бъде по-скъпо – през посредник. Така вместо първоначално предвидените като „таван на сделката” 36 млн., пребогатият български данъкоплатец ще плати 42 709 000 лв. или с 21,4% надценка. А може би комисионна?



„Очаквано двигателите ще бъдат осигурени от руската корпорация РСК МиГ и така на практика военното министерство се връща към услугите на Москва, но вече ще си плаща през български "посредник" и отново в условия без реална конкуренция. Миналия месец военното министерство спря конкурса за покупката на двигателите, тъй като единствената допусната до него фирма Авиостарт не отговори на всички изисквания, и премина към пряко договаряне с нея”, напомня Медиапул. Сайтът напомня, че военният министър и яростен евроатлантик Николай Ненчев многократно увери, че двигателите няма да се вземат от Русия. Но направи точно обратното.
В кръга на шегата, макар че си е съвсем сериозно, фирмата се е съгласила да даде и 1000 евро отстъпка от цената на един ремонтиран двигател спрямо първата си оферта. „Печелим” няма и 12 000 лева!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни