Свързани новини

03.11.2016 12:28

Болниците спряха да приемат с пръстов отпечатък на 3-ия ден

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Новата система за прием в болниците  с пръстов отпечатък се срина. Въвеждането й предизвика не само хаос и сериозни опашки, но и на третия ден от пускането си тя спря работа за часове. Вчера приемът  се осъществяваше по стария ред срещу лична карта. Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена, съобщиха за Дарик от Националната здравноосигурителна каса.


От здравното министерство дори заплашиха хората, че ако пациентите не регистрират пръстовите си отпечатъци, което е незаконно, ще трябва да си плащат. Това се случи на старта на новата система, която не успя да изкара и 3 дни. А сривът принуди болниците да се върнат към стария метод за прием – с лична карта.


19’ припомня, че нововъведението на ресорния министър Петър Москов струва 400 000 лева, при положение, че в Здравната каса няма пари, както си призна самият той. А касата има дългове от над 250 милиона лева към чужди и родни лечебни  заведения.


Новата система задължи болниците да закупят според нуждите си брой апарати (286 лв за 1 брой) и съответно да наемат или да обучат персонал. В продължение на два месеца пръстовият идентификатор бе тестван, но не можа да тръгне навреме.


А само преди седмица Москов заяви, че системата за пръстови отпечатъци работи перфектно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей