Свързани новини

03.11.2016 09:56

Лидерът на ИД: Кръвта на неверниците да тече като реки

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Барк ал Багдади изразява увереност в победата, в първото си послания след започнатата от иракската армия офанзива за превземането на град Мосул – последният голям град под контрола на групировката му в Ирак. Лидерът провъзгласи „халифат“ там преди две години.


„Тази тотална война и великият джихад, които води Ислямска държава днес, само увеличават нашето твърдо вярване, по божията воля, и нашета прогноза, че това е прелюдия към победа“, казва той в аудио запис, пуснат онлайн в четвъртък от негови поддръжници.


Той призовава населението на област Нинава, чиято столица е Мосул, да се борят с „враговете на Аллах“, а бойците-самоубийци да „превърнат нощите на неверниците в ден, да донесат хаос в земите им и да накарат кръвта им да тече като реки“.


Лидерът на джихадистите призова бойците си да устоят, докато иракските сили се готвят да влязат в Мосул.


„Не отстъпвайте“, казва глас, приписван на лидера на „Ислямска държава“ в аудио послание разпространено от медията Al-Furqan. „Да задържите позициите си с чест е хиляди пъти по-лесно, отколкото да отстъпите позорно“, казва той в посланието си, първото от повече от година.


„До всичко хора в Нинава, особено бойците, пазете се от всякакви слабости изправяйки се срещу врага си“, каза още Багдади. В аудио записа не се споменава конкретно град Мосул.


Слуховете за здравето и придвижването на лидера на иракските джихадисти изобилстват, но местонахождението му е неизвестно.


В последното си обръщение, което няма дата, но се споменава смъртта на висш лидер в „Ислямска държава“, Абу Мохамед ал Аднани, който беше убит в Сирия през август, Багдади призовава за нападения срещу Саудитска Арабия – негова любима мишена- и Турция.


Източник: фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни