Свързани новини

02.11.2016 13:04

Тренд: Според 76% има значение кого ще изберем за президент, 16% са на обратното мнение

Видян 2460 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурен балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев сочат данните от национално представително проучване на изследователски център „Тренд", проведено сред 1004 души, интервюирани лице в лице. Теренът на изследването е между 19 и 26 октомври 2016 г. Проучването е осъществено със собствено финансиране на изследователски център „Тренд". Съгласно чл. 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс всяка медия, която използва данни от настоящото проучване, е длъжна да съобщи информацията от този абзац.


Особена трудност представлява да се направи категорична прогноза за очакваната избирателна активност на предстоящите президентски избори. Близо 60% от всички запитани декларират, че със сигурност ще упражнят правото си на глас, но традиционно реалният процент на гласоподаване остава по-нисък. В същия момент, 84% от хората са чували, че е прието задължително гласуване. Това може да покачи избирателната активност, в сравнение с предишни избори.


60% от всички български граждани са решили твърдо за кого да гласуват, докато 19% все още не са решили. 44% пък знаят още преди кампанията за кого ще гласуват, докато 19% са взели решение по време на самата кампания.


Според 76% има значение кого точно ще изберем за президент, а 16% са на обратното мнение.


Най-важните качества, които трябва да притежава един президент са: да може да обединява хората (39%), да е честен (38%), да е интелигентен (30%), да е патриот (26%) и да има политически опит (26%).


Малко над половината са гледали някой от проведените към момента на терена предизборните дебати, а на 14% от всички запитани те са им повлияли. Необходимо е да направим уточнението, че след провеждането на терена на проучването се състояха и други дебати, което неминуемо е дало отражение върху процентът на хората, които са попаднали на подобен телевизионен сблъсък.


Декларативни нагласи за първия тур от президентските избори



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог