Свързани новини

30.01.2009 11:36

“Атака” се разпада

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шест от народните представители на Волен Сидеров са водили разговори с хора от Движение "Напред" да се присъединят към тяхната група, съобщава БГНЕС.


Христо Попов, Тодор Батилов, Илиян Илиев, Георги Димитров, Ваню Хърков и Борислав Ноев били готови да се отцепят поради несъгласие с водената от лидера политика. Верни в групата останали заместник-председателят на партията Павел Шопов, проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева и Митко Димитров. От година се говори за евентуално разпадане на групата на "Атака", но все още реални стъпки не са предприети. В момента в ПГ на Сидеров има 11 народни представители, което е много близо до минимума за съществуване на група. Според правилника на Народното събрание, за да бъде сформирана ПГ, са нужни 10 депутати. След вота за Народно събрание през 2005 година "Атака" влезе в парламента като четвърта политическа сила с 21 депутатски места. Още при гласуването на първия кабинет "Станишев", формиран от БСП и ДПС, четирима от избраниците бяха отлъчени след дадена подкрепа за проектоправителството. Първи напусна и стана независим депутат Петър Манолов. След това бяха изключени Христо Величков, Йордан Величков и Станчо Тодоров.
В началото на 2006 година Стела Банкова също напусна групата на "Атака". Тогава като причини тя изтъкна различия с ръководството в областта на социалната и външната политика. По същото време беше внесена поправка в закон, с която се предлагаше национализация на всички приватизирани имоти. Банкова подчерта и че не може да приеме връзките на "Атака" с политически формации като тези на Льо Пен и партията на внучката на Бенито Мусолини. Всъщност напускането на Банкова беше реакция след отлъчването на колегата й Минчо Христов от групата и партията. Поводът за това пък беше отказът му да вземе отношение по случая с Владимир Кузов. На четири заседания той отказал да гласува изключването му. Причините обаче се бяха откроили няколко месеца преди това, през които Минчо Христов внасяше поправки в закони от свое име, без да се съобразява с партийната линия на "Атака".
Случаят с Владимир Кузов беше само един от скандалите, през които минаха хората на Волен Сидеров по време на мандата. През януари 2006 г. започна предварително производство срещу Кузов за блудство с малолетно момче, което е било прекратено след придобиването на депутатски имунитет. Тогава партията побърза да се разграничи от Кузов и го изключи. Петър Берон и Георги Георгиев са другите двама народни представители, които изоставиха Сидеров поради несъгласие с водената политика. Павел Чернев, който беше един от заместниците на председателя, беше изключен след изявления в медиите, с които обвини Сидеров, че го е подтикнал да лъжесвидетелства след инцидента на автомагистрала "Тракия". Лидерът на "Атака" беше оправдан по този случай. В момента Павел Чернев е част от групата на Движение "Напред" и вероятно е една от топлите връзки на шестимата от "Атака", които искат да напуснат. Един от най-ревностните защитници на Волен Сидеров и негов адвокат в част от делата му Антон Сираков пък демонстративно се изнесе от партията в края на декември миналата година. По време на конгрес в НДК той обяви, че Сидеров работи срещу каузата на "Атака". Напускането стана още по-драматично след твърденията на Сираков, че е бил предупреден да не идва на конгреса, ако държи на сигурността си. Бившият заместник на Сидеров твърди, че въпросната сутрин е намерил гумите на колата си нарязани, а вратата на дома си запечатана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали