Свързани новини

28.10.2016 15:36

Камери са заснели 30-35-годишен мъж, нападнал шефа на БХК

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нападението над председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев е заснето от камери около хотел "Радисън", съобщи шефът на СДВР Младен Маринов.


Вчера сутринта Кънев беше нападнат и ударен в лицето на път за работа в района на парламента.


Първоначално се смяташе, че нападателите са двама. Днес Маринов уточни, че е установено, че само единият от тях е нанесъл удар по Кънев. При разговор с униформените на място той е дал описание на въпросния човек.


„Описанието, което дава пострадалият, е на мъж около 30-35-годишен, висок около 175-180 см, облечен в тъмни дрехи. Другото лице и по видеозаписа се вижда, че евентуално няма съпричастност към извършеното деяние, вижда се само силует", допълни комисар Николай Бонев от Първо РУ.


Проверяват се записи и от другите заснемащи устройства в района на инцидента.


По думите на комисаря до момента Кънев не е посетил управлението, но оперативни работници са били в офиса му, за да извършат съответните процесуално-следствени действия. Той им е предоставил свидетелство от Съдебна медицина.


Към момента полицията работи по всички версии за нападението, но основната е работата на БХК.


Заведено е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на Кънев, уточниха от МВР.


Самият той разказа пред медии, че и бил нападнат по обичайния си маршрут на път за работа и ударен без никакви реплики Нападателят посегнал и втори път, но Кънев успял да избегне удар в корема.


„Аз нямам никакво съмнение, че атаката над мен е резултат от правозащитната дейност на нашата организация. Атаката беше резултат от една ескалация на обидите и заплахите срещу мен и срещу други членове на нашата организация през последните две години. Получаваме обиди и заплахи на улицата, в интернет и по имейл. Една част от тях останаха ненаказани, въпреки че имаше достатъчно доказателства за това”, каза Кънев пред Нова телевизия.


Той уточни, че от 2014 година насам около десетина пъти е бил обект на обиди и заплахи на улицата.


Междувременно омбудсманът Мая Манолова осъди остро нападението над председателя на БХК. Тя заяви, че се противопоставя на всякакви прояви на агресия и посегателство върху личността.


"Категорично не приемам правилата и законите да бъдат заменени с всякакви прояви на омраза. Настоявам да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки от страна на правоохранителните органи в страната за разкриване на извършителите", се казва още в позицията на омбудсмана.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!