Свързани новини

28.10.2016 13:40

Каракачанов: Ще се боря със социалната несправедливост

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато стана президент, ще поведа народа в битка срещу социалната несправедливост, каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов по време на посещението си във Видин. На срещата с избиратели присъстваха и ген. Петър Илиев от „За честта на пагона“, депутатът Красимир Богданов, както и областните координатори за северозападна България на АТАКА и НФСБ Адриан Асенов и Росен Живков.


С поздрава „Здравейте, бдинци!“ Красимир Каракачанов се обърна към жителите на град Видин. Той сподели, че му е тъжно всеки път, когато се връща в града да вижда все по-голямата разруха на региона.


Видин се превръща в призрачен град, улиците са тъмни, липсва нормална инфраструктура, младите хора ги няма, а пенсионерите са забравени от държавата и са оставени сами да оцеляват. Целият регион е обезлюден, селата са празни, а там където все още има живот, хората се заключват, за да се предпазят от циганските набези, очерта тъжната за региона картина кандидатът.


Според Каракачанов за всичко това са виновни управляващите през последните 26 години. Те провеждаха политика, която доведе до обезлюдяването на регионите и тежката демографска катастрофа. Ниският процент европроекти и държавни пари, които се насочват и усвояват в тази северозападна България, води до висока безработица, ниски доходи, висока смъртност, циганизация и битова престъпност. Това е резултатът от неадекватното, неравномерно и нецелево разпределение на средствата от страна на държавата. Тъжно е, защото това се вижда и в Силистра, Разград, Монтана, даде примери от обиколките си той.


Нужно е държавата да се намеси, за да могат хората в северозападна България да живеят нормално. Разликата между Северна България и останалите региони е очевидна, посочи лидерът на ВМРО.


Каракачанов отново засегна и темата за пенсионерите и унизителното положение, в което са поставени. Той подчерта, че над 900 хил. живеят с минималната пенсия, при праг на бедността от 300лв. Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, ще поискаме още сега, при приемането на Бюджет 2017, минималната пенсия да бъде обвързана с прага на бедността. Парите могат да се отделят от бюджетния излишък, с който правителството се хвали, че е натрупан от пресечени контрабандни канали. Да оставиш хората да мизерстват и то тези, които над 40 години са давали живота си за държавата ни, е геноцид, беше категоричен той.


Когато стана, президент ще направя традиция всяка година с г-н Нотев да обикаляме областните градове и да правим такива срещи с хората, за да разбираме проблемите от самите тях. Президентската институция не разполага с юридически лостове да повлияе върху тези процеси, но президентът като личност, като авторитет и говорител на нацията има нужните механизми да изиска промяна на държавната политика. Ако това не стане с помощта на изпълнителната власт, аз като президент ще поведа народа в битка за социална справедливост.


Ген. Петър Илиев от „За честта на пагона“ направи също много емоционално изказване. Като човек от региона той с тъга констатира упадъка на Северозапада. Тъжно ми е като си спомням какво беше и какво е сега. Няма предприятия, няма производство, къщите се рушат, защото младите хора бягат. Няма никаква инфраструктура, няма икономика, няма развитие, сподели с присъстващите той.


Красимир Каракачанов е единственият кандидат, който има реална оценка за състоянието на българската армия, независимо, че сред двойките претенденти за „Дондуков“ 2 има бивши военни. Той знае какво трябва да се направи и има силата и волята да го направи и не спира да работи за сигурността на страната, беше категоричен ген. Илиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а