Свързани новини

28.10.2016 15:31

НС ограничи издаването на лицензи за обществен транспорт

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът прие на първо четене законова промяна, с която се ограничава издаването на лицензи за обществен транспорт. Така един и същи превозвач ще може да превозва само пътници или товари, предаде КРОСС.


Към настоящия момент един и същи превозвач може да има два лиценза, с които са му предоставени едни и същи права по отношение на превозите на територията на страната. На практика в тези случаи никога не може да се определи при извършването на конкретен превоз, по кой от двата лиценза превозвачът черпи права, което изключително затруднява извършването на контрола. Настимир Ананиев от Реформаторския блок коментира промените:


Мерките са насочени срещу незаконната търговска дейност, срещу хитретците, които се опитват да изкарват пари на гърба на разработени линии, да тръгват малко преди определените превозвачи, за да могат да им вземат част от бизнеса.


Иван Вълков от ГЕРБ е категоричен, че трябва да има и по-високи санкции.


Завишаване на глобите за нерегламентираните превози на стоки и товари - тогава, когато няма лицензи и тогава, когато няма наличност на необходимите превозни документи. Даване на възможност на общинските съвети да определят размера на глобите за пътници, които са без билети и без такива превозни документи, каза той.


Димитър Горов от БСП е на мнение, че не трябва да се подценява социалният ефект.


Трябва да помислим по отношение на „малкия" - на този, който пътува, защото тези хора, които търсят варианти да намалят разходите си, също са важна част от обществото и те плащат иначе билетите си, заяви депутатът.


Част от промените в закона дават правомощия на съответните общински съвети да определят и размера на глобите за превоз на пътници, които пътуват без билет.


Днес се очаква се министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да отговаря на въпрос, относно предаването на турски граждани на Република Турция. Очаква се вицепремиерът Томислав Дончев да даде разяснения за усвояването на европейските средства. На въпроси на депутати ще отговарят общо шестима министри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще