Свързани новини

24.10.2016 12:20

Йотова: Трябва национална политика за справяне с бедността

Видян 2581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Необходима е обща национална политика по решаването на трите приоритетни проблеми пред държавата ни - сигурност, демографска катастрофа и бедност. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, по време на срещите си в Добричка област. Тя посети няколко селища и разговаря с хората в препълнени зали. „Освен че искам да ви кажа какво предлагаме с ген. Радев, аз искам да чуя и вашите въпроси, позиции, страхове, надежди”, обърна се тя към жителите на село Плачи дол. Хората се оплакаха от ниските си доходи, липсата на грижа от страна на държавата за поддържане на техния поминък, обезлюдяването и липсата на сигурност.

„Важна задача пред нас с ген. Радев е съдбата на българското село. И това не е проблем само на Северозапада, а на цялата страна. Необходим е национален план за спасението на българското село. Ние имаме изготвен.  Убедени сме, че България трябва да развива високи технологии и земеделие. Сега имаме Родина, но нямаме държава. Без съдействие и подкрепа на държавата в тези трудни времена хората не могат да се справят”, посочи Илияна Йотова. Според нея за район като Добруджа земеделието е от ключово значение, а в същото време, вместо да помага на производителите, правителството пречи като влошава още повече отношенията с Русия, където би могла да се реализира българска продукция. „Загубите от санкциите спрямо Русия са над половин милиард долара, а Борисов буквално преди дни поиска още”, възмути се Йотова.



По думите й първостепенна задача на управляващите трябва да е сигурността на границата. Затова остава неясно защо, ако има заплаха, при това от второ ниво, настоящият президент не свиква КСНС. „Налице е бежанска и мигрантска криза. В тази ситуация Плевнелиев отново липсва, а утре може да е късно”, предупреди тя.



В с. Крушари кандидатът за вицепрезидент с номер 13 в бюлетината разгледа новия клуб на БСП на символичния адрес – ул. „Девети септември” №13 . „Нашата кампания не е само на жълтите павета, не е само в медиите, тя е с вас, в българските села и градове”, каза Илияна Йотова. По думите й, ако бъде постигнато единение около приоритетите за развитието на страната и политиците концентрират 10-15 години усилия и ресурси за осъществяването им, ще успеем. „Важно е да се обединим за един Национален план за спасение на българското  село и обезлюдяващи региони.  Днес всеки ден се закрива едно българско село, села, благодарение на които сме оцелели като нация”, подчерта Йотова. „С ген. Радев поемаме този ангажимент не само за кампанията. Това ще е наш ангажимент и утре, когато влезем на Дондуков 2”, допълни тя.



Жителите на Крушари повдигнаха въпроса защо Цецка Цачева обикаля страната с охрана от НСО и защо премиерът Борисов агитира като премиер за кандидатите на ГЕРБ. Те изразиха опасения, че отпуснатите с постановление на Министерски съвет малко преди изборите над 700 000 лв. за рехабилитация на улици в община Крушари, управляващите се опитват да купят изборите. Според тях държавните средства се харчат недалновидно – милион и половина са дадени за басейн, който стои затворен, други 12 млн. лв. са похарчени за път до границата, а е път до нищото - отсреща е само румънското КПП. „Това са загробени пари – поне басейнът да се ползваше от децата, а пътят да водеше донякъде”, възмутиха се хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес приемайте предизвикателствата

Днес приемайте предизвикателствата като възможности