Свързани новини

22.10.2016 10:50

Орешарски: Аз поисках подкрепа от ДПС

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Радвам се на подкрепата на ДПС, но оставам независим кандидат”, каза в предаването „Тази събота” по bTV кандидатът за президент Пламен Орешарски. Бившият премиер призна, че сам се е обадил на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да поиска подкрепа. Той беше категоричен, че тя не е обвързана с условия.

 
Орешарски отбеляза, че с ДПС не са говорили да финансират кампанията му за президентските избори, но ако са готови, той би приел и такава подкрепа, разбира се, публична.

По думите му ДПС имат много гласоподаватели, но не биха могли да са решаващи за това кой ще е следващият президент на България.

Орешарски изтъкна, че ако не стигне до балотаж, между двата тура няма да призовава избирателите си да гласуват за когото и да е. Те имат свои разбирания, ще гласуват съобразно убежденията си, посочи той.

По повод думите на бившия лидер на ДПС Лютви Местан, че Орешарски не е същинският кандидат на ДПС, а стъпка от политическия  казачок към ген. Румен Радев, бившият премиер заяви:„Не играя такива танци. Най-силният ми танц е валс”.

В отговор на въпрос Орешарски изтъкна, че с почетния председател на ДПС Ахмед Доган не са се чували във връзка с кандидатурата му за „Дондуков” 2. След мандата му като премиер обаче са се чували няколко пъти по различни теми.

С Делян Пеевски пък на няколко пъти са се поздравявали за празници, но в последните две години не са се виждали, призна още Орешарски.

Той изтъкна още, че не се чувства търговец на гласове, а за него политиката никога не е била търговия с власт.

ГЕРБ и БСП имат свои кандидати, но чакам подкрепа и от техните избиратели, посочи той.


Снимка:бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се