Свързани новини

22.10.2016 09:10

Хиляди протестираха срещу настаняването на мигранти у нас

Видян 1947 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  На протест срещу вълната от нелегални имигранти у нас се вдигнаха жители на няколко български града, сред тях бяха София, Варна и Ямбол.  Хората се обявиха против приемането на 700 000 „бежанци” от общо четирите милиона в Турция в момента, което се равнява на над 10% от населението на България. Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефективен контрол на границата, съобщи бТВ.

Правителството е одобрило на последното си заседание изграждането на бежански център за временно настаняване в село Бояново, област Елхово. Новината призна вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Собствеността на бившата военна база в селото вече е прехвърлена от Министерството на отбраната към областния управител.
В столицата много полиция се събра в началната точка на протеста срещу нелегалните имигранти – пл. Света Неделя. Стотици демонстранти минаха през центъра стигнаха до Лъвов мост – място, където винаги има голям брой чужденци. Оттам тръгват и ежедневно маршрутките с мигранти за сръбската граница.



Недоволните искат спиране на финансовата помощ за нелегални имигранти и превръщането на центровете от открит тип в затворени.
Десетки протестиращи се събраха в центъра на Варна още преди началния час на събитието. Те поискаха изграждането на стена по границата с Турция, а докато стане готова – повече военни и полиция и подобряване на условията на работа на униформените.
Според демонстрантите, на ден у нас влизат между 700 и 3000 имигранти – в пъти повече от официалните данни. „В пограничните райони е жив ужас. Мигранти където са минали, трева не никне – разбити къщи, кози пътеки сега са като магистрали”, разказа един от гражданите. По думите му местните хора масово са обирани от нелегалните.
 Бургас също се събраха протестиращи, които бяха особено разгневени от информациите, че в града ще се изгражда нов бежански център (което беше опровергано от кмета Димитър Николов – б.р.).

Хора от всички възрасти протестираха в Ямбол срещу присъствието на мигранти в страната и създаване на бежански лагер в близкото село Бояново. Близо 400 души минаха в шествие през града, като скандираха „Мигрантите вън".



Снимка: бТВ






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и