Свързани новини

20.10.2016 10:28

Каракачанов: Не се правят промени в Изборния закон по време на избори

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 По време на избори не се правят промени в Изборния закон, най-малкото не е коректно към избирателите. Това каза кандидат-президентът на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ Красимир Каракачанов в предаването „Денят започва” по БНТ. По отношение на исканите промени в Изборния кодекс по време на предизборната кампания и защо се е стигнало до тук, той коментира, че всеки, който е на власт, се опитва да го променя, както му е угодно. „Това е така от края на 90-те години. Една част от Реформаторите се опитаха да си направят предизборен пиар, поразходиха се до Лондон, направиха се на загрижени за българите в чужбина. Започнаха да говорят как българите там били ограничени да гласуват, как били изоставени”, заяви той. По думите му това е смешен плач, защото те имат 7 министри в правителството, докато Патриотичния фронт няма нито един. „Включително имат министър в Министерство на образованието. А в същото време българите в по целия свят реват за нивото на образоването за българчетата, които живеят в чужбина. В същото време ние 25 години говорим за правата на българите в чужбина – Македония, Украйна, Молдова”, обясни Каракачанов. По думите му Реформаторите смятали, че могат да си докарат някой и друг глас от тези българи, които живеят в чужбина. Според него тяхната цел е била да се отворят безразборно секции в Турция, като посочи, че в Реформаторския блок една от партиите е близка с Ердоган, и може да си докарат повече избиратели.



Каракачанов подчерта, че те никога не са искали ограничаване на българите в чужбина в страните от Европейския съюз. „Извън ЕС да има определен контрол и ограничение, най-вече и основно заради изборите в Р Турция”, припомни той тяхната позиция.



„Това, което ще се гласува, е секциите в Турция да са 35, за да не може да се допуска манипулациите, които турските правителства правят по време на български избори”, отбеляза той и посочи пример от последните дни. „Преди два дни гръмна поредният скандал от турския президент Ердоган, който обясни, че Турция е и Солун, и Кърджали и Варна. Ето защо искаме ограничаване на гласуване в Турция, там изборният процес не се контролира от ЦИК, а от изселническите организации”, добави Красимир Каракачанов.
По отношение на нелегалната миграция, Каракачанов заяви, че не е съгласен с целенасоченото заселаване на мигранти у нас, нито с квотите от ЕС. „България не носи никаква вина нито за ситуацията в Близкия изток, нито в Афганистан. Не България отиде и свали правителствата в Египет, в Ирак, Сирия, Либия, за да сложи ръка на природните богатства”, уточни той. „След като България не е виновна, извинявам се, но не сме ги поканили в Европа. Мисля, че го направи канцлерът на Германия. Следователно не трябва да имаме никакъв ангажимент да плащаме грешките на другите”, допълни кандидатът за президент на коалиция „Обединени патриоти” като коментира, че тази политика е вредна.



По думите му България трябва да има повече войска на границата си, ако трябва и с използване на сила за недопускане на вълната, която се очаква още този месец.



Каракачанов отново повтори тезата си, че страната ни трябва да обяви едностранно замразяване на изпълнението на Дъблинското споразумение и да настоява, заедно със страните от Вишеградската четворка, за промяна на регламента.
„Като стана президент първият разговор, който ще направя, ще е с турски колега. Защото Турция трябва да разбере, че България не е същата, че има президент, който няма да си затваря очите. Ако Турция желае добросъседски отношения с нас, трябва да спре да се меси в нашите вътрешни работи. Тя се меси, финансирайки главното мюфтийство, турцизирайки българите мюсюлмани, ислямизирайки и турцизирайки част от циганските общности, това трябва да спре”, каза още той, считайки, че България трябва да води балансирана външна политика. По думите му имаме нужда от повече приятели, а не от врагове.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален