01/02

Свързани новини

20.10.2016 08:10

Цачева: Над гражданските права е държавата

Видян 6100 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Националните интереси са над гражданските права", сензационно, особено за юрист, заяви по време на кандидат-президентските дебати Цецка Цачева. През цялото време тя твърдеше, че е с евроатлантическа ориентация, но подобно мнение е в абсолютен контраст именно с нея. Още повече по конкретния повод, по който Цачева направи своя коментар. Става въпрос за връщането в нарушение на Конституцията, законите на страната и европейските споразумения връщане на хора, подали молби за закрила от България на мракобесния режим на Ердоган в Турция.



Цецка Цачева излъга, че не познава генерал Румен Радев, а след като той разкри, че са имали среща в парламента, свързана с модернизацията на българската армия, тя не особено убедително се опита да се оправдае, от което публиката на бТВ разбра, че очевидно подобен разговор не е оценен от нея като важен, въпреки своята тема. Излъга и, че е прекъснала кампанията си заради безпрецедентните промени в нейния си Изборен кодекс 2 седмици преди вота. Тя не каза истината дори по отношение на възрастта си - във визитката й тя бе определена като 52-годишна, но коригира не подмладяването си с цели 5 години, а факта, че не била юрисконсулт в Окръжния, а в Градския съвет на Плевен. Цачева неколкократно се опита да отрече официалната статистика за 50% увеличение на мигрантската вълна, както и 5-кратното увеличение на цената на оградата по границата ни с Турция.



Един от бисерите й в стил на старото откритие, че "петелът е безграбначно животно" и "Брюксел е държава, а Русия е  столица" беше изненадата, че "Крим е резултат от Втората световна война". Друго геополитическо откритие беше, че „санкциите срещу Русия са резултат от Минските споразумения”. Първо, санкциите срещу Русия бяха приети 6 месеца преди Минските съглашения и бяха в резултат на свалянето на малайски Боинг над Украйна. Второ, Русия не е обект на Минските съглашения, които регулират отношенията между Киев и Донбас, а наблюдател заедно с Германия и Франция. „Подготвен политик”, хеле пък „най-подготвения”, както я определя премиерът Борисов, не би могъл да допуска подобни фактологически грешки, които показват, че Цачева дори не следи, а още по-опасното – НЕ ОСМИСЛЯ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НОВИНИ, откъдето всички знаем тези неща.



Още по-шашкащото е, че противно на евроатлантическата позиция, мненията на ЕНП и ГЕРБ тя се изказа против санкциите срещу Русия, което едва ли ще се хареса на автентично десните избиратели, които разчита да гласуват за нея.



На Цачева й се случи да забрави клишетата, наизустени и повтаряни като мантра, които бе подготвил щабът й и веднъж помълча за двадесетина секунди, понеже си изгуби мисълта. Вярно, в стил Хилари, но при Клинтън проблемът е здравословен, а за Цачева не е известно да страда от деменция.



Също със заучени фрази като нея, но доста по-убедително се представи по време на дебатите генерал Румен Радев. Той получи златния си шанс, когато на финала Цачева опрадва членството си в БСП с мисълта, която според нея е на Бърнард Шоу, а тя е на друг, че „ако човек на 20 не е социалист, няма сърце, а на 40, ако още е социалист, няма акъл”. „Как ще обединявате нацията, ако наричате малоумни и глупави хората, които са социалисти”, резонно попита кандидатът. Апропо, Цачева заяви също, че „откакто се помни” изповядва евроатлантическите ценности, което звучи странно за най-младата членка на БКП на 20 г. „Не се срамувам и не се гордея, че съм била член на Партията”, каза народната представителка от ГЕРБ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели