Свързани новини

19.10.2016 15:25

3 млн. са без нет, но само електронни данъчни декларации за ЧНГ

Видян 3083 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не се намери депутат, който да знае дали е гласувал в пакета данъчни закони, приети на юруш в парламента плащане на лизинговите вноски за година напред накуп, вместо разсрочени на месец. Нещо, което вълнува 3 милиона българи, изплащащи стоки и услуги, оборудване за бизнеса си и др. по този начин.



3,24 млн. българи, които нямат интернет, ще бъдат изключително затруднени да подават данъчни декларации. Ако не ги подадат обаче, ще бъдат преследвани от закона. Причината са други поправки от пакета на Горанов. Според тях от 2017 г. данъчни декларации ще се приемат единствено и само по електронен път. Така бедната и непросветената или селската част от населението ще бъде принудена да гладува, но да влезе в глобалната мрежа, за да може след това да си плати данъците.



Увеличение на акциза на цигарите е новогодишната честитка за други 4 милиона българи. Пресметнато на кутия, вдигането на котировките ще се мери в 20-30 стотинки на пакет или десетина лева на месец повече за средния пушач.



Въпреки възраженията на БСП да се гласува текст по текст, всичко бе прието накуп само с 88 гласа „за” от общо 240 „народни представители”.
РБ изрази сериозни възражения. Петър Славов апелира да не се приема друг нов данък - "покойник", и постави въпроса как наследниците на починали лица, упражняващи свободна професия, ще знаят какви доходи са получили близките им, за да ги декларират. Мартин Димитров възрази срещу ограничаването на безкасовите плащания и предвидената промяна данъчните декларации да се подават само по електронен път.  За да си купиш кола на село, трябва и продавачът и купувачът да си направят банкова сметка, даде пример той. По думите му 5000 лева е твърде ниска сума за България. Според него промените са наивно лобиране в полза на банките.



В задачата се пита: защо е необходимо вдигане на данъците и акцизите и затрудняване на милиони хора, ако са истина официалните данни за препълнена с 3,8 млрд. държавна хазна и при изтеглените в началото на годината рекордни многомилиардни заеми?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне