19.10.2016 14:18

Обновяват Западния парк в София

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община ще обнови Западния парк в София. Пространството ще бъде използвано за зелено училище, а насред алеите ще бъдат поставени криви огледала, които да забавляват децата. „Там те ще провеждат уроците си на открито сред природата, на мястото на старата и изоставена от години сцена”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.



По предварителна оценка на общината стойността на проекта ще бъде около 8 млн. лв., а продължителността на ремонта - 2 години.  
За да се се върне блясъкът на алпинеума с езерото с изкуствени реки, езерца и водопади в парка, първо ще бъдат възстановени обектите по оста от главния вход до шадравана, след това ще бъдат разчистени и подредени камъните на бреговете на езерото, за да се допълни растителността и да се възстановят арките и пещерата около него.



В парка ще има и амфитеатър, сух фонтан и нова детска площадка. Семействата ще могат да отдъхват сред природата и на специални места за пикник. Кучетата също ще си имат специален кът с оградка западно от спортния комплекс. За да се поддържа всичко, ще се изгради поливна система. Целият парк ще грейне след поставянето на лампи и декоративно осветление. Обзавеждането също ще се смени с нови пейки, кошчета за боклук и кашпи за цветята. За сигурността на хората е предвидено и видеонаблюдение и охрана.
Главният вход ще бъде постлан с плочки от гранит, а основните алеи ще са от специален бетон, какъвто имат в големите европейски паркове, обясни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска. По думите й, ще има и нов вход откъм бул. П. Дертлиев, който ще бъде с пешеходен мост и велоалея. Така жителите на Люлин ще имат нормален достъп до втория най-голям парк в столицата, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма