Свързани новини

19.10.2016 16:52

100 мигранти се биха в Харманли

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Масово сбиване на афганистанци и кюрди е станало във вторник в 16 часа пред административната сграда на Регистрационно-приемателния център за чужденци в Харманли, съобщи Харман БГ. По първоначална информация, боят е тръгнал от забележка между кюрд и афганистанец да не се бутат на опашката за регистрации. След това в мелето се включили около 100 души. Трима са пострадали и са откарани в Спешната помощ в Харманли. Най-сериозно пострадал е 21-годишен, който е с контузия на гръдния кош, след удар с метален прът. Другите двама са с драскотини. Веднага са се намесили полиция и жандармерия, които са овладели развихрящия се масов бой. По данни на очевидци са дошли подкрепления и от съседни градове, както и две линейки.



„Боят се изнесе към жилищните халета и продължи на талази до около 17:30 часа. Едва успяхме да си тръгнем“, казват свидетели на мелето, работещи в РПЦ-Харманли. В полицията има задържани за инцидента. Те ще бъдат изведени от центъра и ще им бъде отказан статут.



Това е поредно масово меле в центъра на мигранти в Града на Белоногата, трето (известно) от края на август т.г. до сега. Една от предпоставките за тези изблици на напрежение е критичното струпване на голяма маса мигранти на територията на бившето военно поделение. Временно изпълняващият  длъжността началник на центъра Димитър Захариев каза преди 5 дни, че кандидатите за статут са около 2700, колкото и официално е капацитетът на РПЦ.  Той информира, че се приемат средно 50 души дневно, имало и ден с по 80. Налице е отново и самоволното напускане на лагера от мигрантите, преди да получат статут. Захариев не конкретизира точна бройка, но сподели, че установявали и до 30 напуснали на ден.



Къде отиват те?  Не е ясно. По всяка вероятност към границата със Сърбия, на път за Западна Европа, но заради затегнатия контрол там вероятността да се върнат отново в РПЦ Харманли е голяма. По неофициална информация лагерът в Харманли отдавна е със запълнен капацитет и неговите обитатели са близо 4000. Част от тях вече са и върнатите от Западна Европа мигранти, които първоначално са регистрирани в България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за