Свързани новини

18.10.2016 12:39

Спецсъдът гледа делото срещу трима сирийци, обвинени в тероризъм

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДАНС поиска от Специализирания наказателен съд /СНС/ да разпита свидетел с тайна самоличност по делото срещу тримата сирийци, обвинени, че са искали да се присъединят към "Ислямска държава" /ИД/, предаде БНР.


Делото срещу Алмохамад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим успя да тръгне по същество от третия опит. Според адвокатите на мъжете няма никакъв смисъл самоличността на свидетеля на ДАНС да бъде пазена в тайна, тъй като те знаели, че това е човек, с когото са били за известно време в обща килия. След тази адвокатска реплика, спецсъдът даде две седмици на прокуратурата да уточни каква защита иска за свидетеля.


В съдебната зала стана ясно, че вчера в килията на Алмохамад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим, са били намерени 5 мобилни телефона. Спецсъдът назначи техническа експертиза, за да бъде установено с кого са си говорили или писали. Именно снимки и съобщения от мобилни телефони са основните доказателства на прокуратурата за намеренията на тримата да се присъединят, както пише в обвинителния акт, към ИДИЛ и „Мюсюлмански братя“.


Снимките са на бойци от терористични организации, а съобщенията били от рода на „…Само дето в работата има риск, забранен в международен мащаб“ и "Идвам при теб и умирам преди теб." Авокатите на подсъдимите твърдят, че това не са доказателства, говорещи за терористични намерения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате