Свързани новини

18.10.2016 11:56

Путин дава милиарди за наука

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следващата година държавата ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиране в размер на 3,5 млрд. рубли, заяви президентът на Русия Владимир Путин. За това съобщи в понеделник (17 октомври) RT.


Путин направи това изявление по време на среща с министъра на образованието Олга Василиева, министъра на финансите Антон Силуанов и със своя помощник Андрей Фурсенко.


"Срещнахме се с ръководители на лаборатории, така наречените "мегагрантове". Учените направиха предложение за по-нататъшна работа по най-перспективните направления, които изискват допълнително финансиране. "Вече сме се договаряли с вас, че това допълнително финансиране за 2017 г. в размер на 3,5 млрд. рубли ще бъде осигурено", цитира ТАСС изявлението на президента.


По думите на Фурсенко, приоритетни са генетичните изследвания в интересите на медицината и селското стопанство, информационните технологии в сферата на квантовите изчисления и обработката на големи обеми данни, както и създаването на природоподобни технологии (например устройства, консумиращи енергия минимално).


За реализацията на проекти в тези области ще бъдат отделени допълнителни средства.


По-рано министър-председателят на РФ Дмитрий Песков присъди правителствени награди в областта на науката и техниката на 18 млади учени.


Източник: RT


Превод: svetoven.pogled.info



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп