Свързани новини

18.10.2016 09:50

Пак пратихме хора на смърт при Ердоган

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем души, заподозрени за връзки с движението на живеещия в САЩ ислямистки проповедник Фетхуллах Гюлен, бяха заловени при опит да преминат нелегално от България в Румъния. По-късно те бяха предадени обратно на властите в Турция, твърди в. „Хюриет дейли нюз“, като се позовава на агенция Доган.

Това не е първият случай, в който българските власти предават свързани с Гюлен обратно в Турция. През август месец обратно в страната в нарушение на закона беше върнат Абдуллах Бююк сочен за противник на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган и спонсор на движението на Фетхуллах Гюлен.



Около предаването на седемте души обратно в южната ни съседка има много въпросителни. Случаят е от петък, но у нас разбрахме за него едва снощи, съобщи бТВ.

„Камионът излиза от ГКПП „Капъкуле” в срядата миналата седмица. Митничари и гранична полиция са задържали седемте души на изхода на България в петък, т.е. те два дни пътуват в пределите на България. Дали е било случайно задържане, дали е имало включена термокамера или е имало сигнал, остава да гадаем”, добавя Илхан Андай.

„Тук основният проблем е, че в България тези неща не се знаят. Това е станало на 12 октомври, ние разбираме сега”, каза Вилдан Байрамова, кореспондент на БГНЕС.

„Проблемът е в липсата на информацията за нас, българските медии никога не знаят за тези неща и не мога да разбера защо трябва да научаваме от турските медии”, допълва Байрамова.

Тя поясни, че до момента всички хора, които сме предали обратно на Турция при опит да преминат през страната ни, са върнати в пълно мълчание от страна на властите у нас.


 


Междувременно, зам.-директорът на Гранична полиция Светослав Манолов потвърди за задържаните турски граждани, съобщи Дир.бг.



По думите му те не са поискали закрила от България и не са съобщили, че са последователи на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен.

Седмината турци разказали пред граничните власти, че искали да стигнат до страна от Западна Европа, за да работят. Затова и на 15 октомври те са отведени принудително до ГКПП "Капитан Андреево" и са предадени на турските власти.

"Лицата не са заявили, че искат закрила от българската страна, съответно изпълняваме спогодбата за реадмисия с Турция от 2014 г.", допълни зам.-директорът на "Гранична полиция".

Той уточни още, че двамата сирийски граждани са настанени в домовете на Агенция „Миграция“. По думите му на задържаните хора са им били разяснени правата и е използван преводач, като те не са пожелали адвокат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със