Свързани новини

17.10.2016 10:20

Изтеглят част от мигрантите от центровете в столицата

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова е постигнала договореност с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова за изтегляне на младите непридружени мъже-мигранти от бежанските центрове в столицата.


„В непрекъснат контакт съм с председателя на ДАБ Петя Първанова, на която съм много благодарна, постигнахме договореност за постепенното изтегляне на младите мъже от афганистански произход, на непридружените младежи от поведението, на които хората се оплакват.  Постепенното им изтегляне от тези центрове и да не се продължава с ново настаняване. В центъра в квартал Овча купел почти всички непридружени младежи са изтеглени”, съобщи кметът.


В същото време се увеличава непрекъснато полицейското присъствие на бул. Мария Луиза. В целия район на Лъвов мост има видеонаблюдение, което изградихме, има постоянни патрули и по мое настояване и от жандармерията”, обясни Фандъкова. За мен е най-важно да чуем кои мерки биха направили хората по-спокойни, каза още тя.


„Разговорите са много важни, гражданите подчертаха – осветление, видеонаблюдение и засилване на полицейското присъствие. Но има и още нещо. Когато говорим за бежанците, трябва да разделяме темата от една страна бежанци, които бягат от войната – това са семейства, деца и хората не само, че нямат нищо против, но им помагат, особено в квартал Овча купел”, допълни кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и