14.10.2016 21:10

РБлок фалира срещу още месец власт

Видян 2615 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тотален фалит, морален и политически, за Реформаторския блок. Цената: най-вероятно месец власт. Вместо да предложат на премиера да напуснат и в коалицията на тяхно място да влязат единствените възможности за образуване на ново парламентарно мнозинство - Ковачки, Волен и Местан, което значи Ердоган, министрите и лидери на партии от Реформаторския блок и Петър Москов - общо четирима, се извиниха на Борисов за поведението на колегите си в Народното събрание, които съвършено справедливо искат отменяне на незаконни, противоконституционни и противоречащи си членове в Изборния кодекс на Цецка. Единствен на извънредното правителствено заседание е запазил достойнство Найден Зеленогорски. В същото време по всичко изглежда, че останали без десен електорат, който да подкрепи Цачева на втори тур, лидерите на РБ ще могат да се радват на министерските си кресла около месец, ако Цецка Цачева не спечели вота. А всички социологически анкети сочат нейна загуба. Особено след последните новини около не дотам ясния начин, по който тя завършва висше образование.


 
Междувременно премиерът Борисов обяви, че е готов да освободи 7 министри реформатори от правителството си, ядосан от поведението на РБ в пленарната зала. В кабинета обаче има 4-ма реформатори. По-късно премиерът каза, че ще свика тази седмица парламента, който ГЕРБ същия ден разпусна, сякаш законодателната власт е подчинена на изпълнителната. По Конституция има разделение на властите.



„Вместо да правят това, което би трябвало и са обещали на избирателите си, те се разграничават вътре в странната си коалиция един от друг”.  Така министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обобщи на Фейсбук страницата си проблемите на ГЕРБ с РБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак