01/02

Свързани новини

13.10.2016 14:20

Йотова: За първи път туризмът ще се финансира от европейските фондове

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Защитих доклад за допълнително финансиране на планинските региони.  Предложенията са взети под внимание от ЕК. 5% от средствата по програма „Регионално развитие“, които България ще получава, ще отиват за развитието на туризма“ (над 50 млн. лв.). Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова по време на срещата. Тя подчерта, че средствата ще бъдат насочени и използвани за развитие на планински туризъм. Според нея е необходимо да се инвестира в добра инфраструктура и да се подпомогнат професионалните училища, за да има и добре подготвени кадри. „За първи път туризмът ще може да участва за финансиране от европейските фондове“, уточни Йотова.


Йотова засегна демографския проблем, който е изключително сериозен за страната ни. Според нея за решаването му е необходимо добро и достъпно образование, инфраструктура, работа за младите, за да остават в по-малките населени места и да развиват собствен бизнес. „Президентът има огромни правомощия, защото може да разговаря с другите институциите и да се поставят големите теми на България. КСНС е мястото, където може да се постигне Златното сечение между партии, институции, за да се започне от някъде. Само си говорим, а няма резултат. Необходими да действия“, категорична е Йотова. Тя подчерта, че трябва да има стратегия за развитие на държавата. „Не можем да говорим за тежка индустрия, но можем да развиваме високи технологии, лека промишленост, земеделие и туризъм“, каза още кандидатът за вицепрезидент.


На събитието присъстваха народният представител Янаки Стоилов и Димитър Димитров, Йордан Младенов – председател на областния съвет и Деница Златева – член на ИБ на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от