Свързани новини

11.10.2016 11:28

Путин: Хъб, 2 АЕЦ, ПВО и тръби с газ за Ердоган

Видян 1852 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неочаквано бързо късно в понеделник бе подписано междуправителственото споразумение за търбите на Турски поток – проектът, който заменя Южен поток, след отказа на България, подписан от служебния вицепремиер и сегашен министър на правосъдието на страната ни Екатерина Захариева през 2014 г. Това стана в рамките на посещението на руския президент Владимир Путин в Истанбул след дългата му среща с неговия турски колега Ердоган.



На съвместната им пресконференция след разговора те обявиха и още важни проекти. Според Путин Турция ще се превърне с руска помощ в грандиозен хъб, към който ще се стича не само руски, но също азерски и туркменистански газ - всичките количества са собственост на Газпром.


Ердоган пък каза, че освен изграждащата се недалеч от българската граница при Резово АЕЦ с 4 реактора – проект, активизирал се след отказа ни да строим Белене, няма да бъде единствена. Росатом ще прави още една АЕЦ при съседите.
Путин обърна специално внимание на два изключително актуални военни проекта на регионалните сили от двете страни на миещото и нашите води Черно море. Става въпрос за техен проект за обща противовъздушна отбрана и за споразумение за „изчистване на пътя Кастело” – начинът хуманитарна помощ да достига до окупираните от терористите на Ан Нусра източни предградия на Алепо, където руските и сирийските сили воюват с джихадистите за окончателното падане на последната крепост на муджахидините – наследници на Ал Кайда.  





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци