Свързани новини

11.10.2016 12:15

Трайков срещу Каракачанов: За мигрантите, армията ни и външната политика

Видян 2053 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатите за президент на Патриотите и Реформаторите – Красимир Каракачанов и Трайчо Трайков, се изправиха един срещу друг в студиото на „Тази сутрин” по bTV в първия дебат в битката за „Дондуков” 2.


Те дискутираха по темите за бежанците, корупцията, външната политика, правомощията на държавния глава, както и отношенията ни със съюзниците.


За Каракачанов трите основни приоритета са водене на максимално независима външна политика; проблемите с престъпността и корупцията по висшите етажи на властта и проблемът с нелегалната имиграция. „Ние сме против допускането и настаняването на нелегални имигранти на българска територия, изтъкна той.


Трайков определи като свой приоритет националната сигурност, която той разглежда като сигурност на нацията – здравеопазване, образование, демографска политика, борба с бедността.


Твърдо трябва да се поставят националните интереси на България пред тези на съюзниците  и съседите, посочи той, като подчерта, че е нужен активен президент.


„Европа не може да формулира ясна и категорична политика по темата с имигрантското нашествие. Г-жа Меркел ги покани, а сега ни говори, че ние трябва да бъдем солидарни и да приемаме част от тези бежанци на наша територия”, подчерта Каракачанов. „Не сме поканили ние тези хора, а германският канцлер, и ние да плащаме сметката не е въпрос на солидарност, а въпрос да си отстояваме националния интерес”, допълни той.


„България трябва да умее да използва ресурсите на своите съюзници, така че да постигаме своите цели”, каза по темата Трайчо Трайков. „Построихме ограда с Турция, кога ще построим ограда с мафията, защото каналджиите, които вкарват мигранти в България, са същите, които вкарват наркотици, извършват трафик на проститутки и контрабанда”, подчерта той.


Има хванати мигранти, няма хванати каналджии. Има намалена контрабанда, няма хванати контрабандисти. Причината е състоянието на върховенството на закона и съдебната система, отбеляза кандидатът на РБ.


Основната слабост е, че цялата система, и на сигурността включително, корупцията е основен проблем, изтъкна Каракачанов. „Ако ти нямаш служби за сигурност, Гранична полиция, институции, които не са проядени от корупцията, мерките, които можеш да набележиш, ще бъдат многократно по-ефективни”, посочи той.  


Според кандидата на „Обединени патриоти” заради мигрантския натиск по границата ни освен гранични полицаи трябва да бъдат разположени и повече военни части. „Когато патрулите са смесени, възможността да корумпираш е по-малка”, аргументира се той.


По думите му при мигрантски нашествия за отблъскването трябва да се използва сила.  


Безспорно границата трябва да се охранява , включително с репресивни мерки, съгласи се и Трайков. Според него обаче по-големият проблем е, че след като мигрантите влязат у нас, минават години, докато получат какъвто и да е статут. Това се дължи на неспособността на институциите и липсата на службите. Те могат ли да разберат кой е терорист, кой е бежанец, кой е икономически мигрант, попита кандидатът на РБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на