Свързани новини

06.10.2016 11:10

Политици искат оставки на Борисов и Георгиева

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият премиер Пламен Орешарски коментира във Фейсбук, че Георгиева е постигнала доста слаб резултат, по-слаб от всички досегашни резултати на Бокова, "включително и от сегашния й в качеството на неофициален кандидат, със снета подкрепа от своята (нашата) страна".


"Това бе предизвестен резултат и изглежда само българското правителство не го знаеше. Или го знаеше, но игра в полза на други интереси, различни от българските? На България бе нанесено огромно унижение. И кой го нанесе...? И този път ли премиерът Борисов не е виновен, а някой друг... ?! Дали ще подаде оставка при загубата на Цецка Цачева на предстоящите президентски избори, както заплаши своите хора във власта, вече не е интересно. Оставката трябва да се подаде сега, заради тежкия удар върху репутацията на страната", категоричен бе Орешарски, който също се кандидатира за държавен глава.


Бившият външен министър от БСП Кристиан Вигенин също написа във Фейсбук:


"Искам оставки! На Кристалина Георгиева, която получи 5 гласа "за", 8 "против", 2 "без мнение"; гласовете на страните-постоянни членки на Съвета за сигурност се разпределят 2:2:1! Тя получи своите 5 минути слава и сама влезе в ролята на Румяна Желева от 2009 г., каква ирония на съдбата. Ирина Бокова е със 7 гласа "за", 7 "против" и 1 "без мнение", въпреки оттеглената подкрепа!


На Бойко Борисов - за неспособността да взима самостоятелни решения, за това, че се поддава на външен и вътрешен натиск, че не може да взима правилни решения в сложна международна среда.


На Даниел Митов - за това, че като външен министър не поиска и не можа да проведе адекватна кампания, унизи генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и с пасивността си допринесе за решенията, които лишиха Източна Европа от възможността да излъчи генерален секретар на ООН и които дълго ще хвърлят сянка върху лицето на България пред света. Опозорихте и себе си, и нас, време е да се оттеглите!"


„Това е най-големият външнополитически провал на България в последните 25 години. Кампанията се водеше по сбъркан начин, на ръчно управление от премиера на България”, коментира пред Нова телевизия тази сутрин пък бившият външен министър Соломон Паси.


По думите му отговорността за този провал е еднолична на българския министър-председател. Според него причината е, че той е некомпетентен и не се е посъветвал правилно по темата.


„Сериозна отговорност трябва да се носи и от ЕНП. Борисов получи много сериозно окуражаване и от Юнкер, и от Меркел в тази посока. Сега той да си ревизира своите приятелства и да си даде сметка кой за какво го съветва”, коментира още Паси.


От БСП заявиха, че събират подкрепа за вот на недоверие към правителството заради провал на външната политика, още след като премиерът смени Бокова с Георгиева. Вчера от ДПС заявиха, че искат дори вот на недоверие за цялостната политика на кабинета и атакуваха остро ГЕРБ.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей