Свързани новини

06.10.2016 11:30

Първанов поиска оставката на Борисов за предателство към интересите на страната

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новината, че Ирина Бокова се е представила по-добре от Кристалина Георгиева нажежи страстите в парламента. Социалистите свикаха извънредно Изпълнителното бюро на „Позитано 20”.


Лидерът на АБВ Георги Първанов дойде в Народното събрание за коментар. Според него португалският кандидат може да се очаква за нов генерален секретар на ООН и го поздрави за успеха. Първанов смята, че Гутериш ще бъде добър шеф на ООН.


Бокова защитила доброто си име, по мнението на лидера на азбукарите. И сам войнът е войн, подчерта Георги Първанов.


 


Излагацията е пълна, категоричен бе лидерът на АБВ. Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно след този морален крах, поиска Георги Първанов. Бокова заема втора позиция след фаворита Антониу Гутериш


Уморих се да искам оставката на Митов, подчерта Първанов. Сега било времето премиерът да понесе отговорност и да подаде оставка. Според него трябва да има вот на недоверие за предателство към интересите на страната. По думите му обаче вотът на недоверие трябва да се иска извън кампанията за президентския избор.


Кристалина Георгиева не била кандидатът на България, а кандидатът на Бойко Борисов, на правителството и на външния министър. Бокова се утвърдила като световен лидер, смята Георги Първанов. Ако не бил факторът Кристалина Георгиева, по мнението му, Бокова щяла да е генерален секретар на ООН.


Кабинетът провалил възможността да имаме шеф на организацията. Провалили и възможността Източна Европа да има свой човек. Представянето на Кристалина Георгиева е унизително, заяви Георги Първанов и поиска да чуе позицията на премиера по тази тема. Мнението на външния министър не му трябвало.


 


Мисля, че достойното е, г-жа Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно, представянето й е унизително и обидна за България. След този морален крах не виждам как тя ще продължи да работи, ще гледа хората в очите и ще налага авторитет в една сложна ситуация. Отделна тема е, за поведението на така наречените европейски лидери, каквито в последно време никак ги няма. Не мога да поискам оставката на г-жа Меркел, но си мисля, че ако тя е съпричастна към това, което стана в България, трябва да последва някакво извинение“, добави Първанов.


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак