Свързани новини

05.10.2016 17:00

WP: САЩ подготвя война срещу Дамаск

Видян 1875 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Авторитетният вестник Washington Post публикува новина за тайна среща на т.нар. Комитет на заместниците, който събира вицетата на титулярите на различните американски войски и тайни служби. На сбирката е взето решение за пълномащабна война на САЩ срещу Сирия. Целта била свалянето на президента Асад.


Новината идва след разкритията на другия най-авторитетен американски вестник New York Times. Той публикува запис от среща на държавния секретар Кери с представители на сирийската опозиция, на която той се оплаква, че военните спират идеите му за щурм на Дамаск и той е принуден да прави „последното, което искаме – дипломация”. Успоредно се появиха и информации, които Кери потвърждава в изказването си, за нежелание на армията да участва в нова война след фиаското в Ирак и Афганистан, където загинаха хиляди млади американци.


Очаква се през уикенда в Белия дом да се събере Съвета за национална сигурност с министрите и шефовете на служби в силовия ресор, на който да присъства и президентът Обама. Именно в него е надеждата за мир, преценяват местните анализатори.


От Москва изразиха недоумение и втвърдиха тона по отношение на Вашингтон, напуснаха един от ядрените договори между двете страни. Същевременно се подслива руският противовъздушен щит над Сирия, в това число и откъм Средиземно море. В официозните медии тече коментар, че САЩ действат предизборно, за да подсилят отслабващите позиции на Демократическата партия в края на мандата на Обама, чийто кандидат за наследник Хилари Клинтън без друго е замесена в куп скандали. Русия предупреди и за очаквани провокации от страна на Киев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели