Свързани новини

03.10.2016 15:00

Лавров: Спрях да говоря със САЩ, докато не знаят за какво се борят

Видян 2462 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че преустановява разговорите с Америка. Президентът Путин пък подписа указ за прекратяване на споразумение със САЩ за обезвреждане на плутоний от ядрени бойни глави, съобщава Ройтерс.Това е още един показател за влошаващите се отношения между Вашингтон и Москва, отбелязва агенцията. Сделката, която е подписана през 2000 година и влиза в сила през 2010 година, е прекратена заради „появилата се заплаха за стратегическата стабилност и като резултат от неприятелските действия на САЩ към Руската Федерация”, се отбелязва в указа.


„Заявленията и действията на американските партньори по Сирия се характеризират с известна противоречивост.Иска ни се всички двусмислености да се премахнат“, заяви Лавров. Според него договореностите между Русия и САЩ са преустановени „заради неяснотите на вашингтонските позиции“. Москва е загрижена сериозно от опитите на някои от участниците в разрешаването на конфликта в Сирия да действат в разрез с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.


Напрежението между Русия и САЩ със сигурност ще затрудни договарянето на нов генсек на ООН, което не е добра новина, особено за българското правителство, след авантюрата му да издигне като втори бг кандидат Кристалина Георгиева. Тя пък побърза да се обяви във Файненшъл Таймс терористите от ИДИЛ и Боко Харам да станат членове на ООН, което предизвика шок и ужас в цял свят!


В същото време немският журналист Юрген Тоденхофер, станал световноизвестен с репортажите си от териториите на ИДИЛ, след 7-ото си посещение на сирийския фронт заяви, че най-малко 500 млн. долара във въоръжение са постъпили от САЩ в Ан Нусра – призната за терористична организация от Вашингтон, за която Държавният департамент призна, че „от една или две години” е пазена от обстрел от американците. В интервю за немеца един от водачите на Ан Нусра признава не само този факт, но и друг  - че част от американските и турските съветници на бунтовниците вече ги бойкотират, а с това и политиката на правителствата си в подкрепа на джихадистите. Данни за това се появиха и на сайта на американските военни ветерани SOFREP. „Видях немско оръжие, уж предназначено за кюрдите, а също от САЩ, Великобритания, Франция, танкове от Либия, дошли през Турция”, разказва като очевидец от стана на Ан Нусра немският публицист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби