Свързани новини

03.10.2016 14:12

И вицовете разцъфтяха като при Тошо

Видян 2951 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-младата комунистка в Народната република, станала член на партията на 20 години - Цецка Цачева, възпитаничката на РабФак (за по-младите: означава работнически факултет, където с ускорени темпове, като същински бройлери, произвеждат работници в учЕни), превърнал я от стругар в юрист, ни е кандидат президент от управляващата дясна партия ГЕРБ, а нейната номинация направо отприщи ренесанс на вицовете. Също като по времето на Тодор Живков, който баш като Цецка беше от село, не знаеше никакъв език и от нищо конкретно не разбираше.


Години наред  се оплаквахме, че сме били изгубили способността да създаваме смешки, както едно време. Е, за броени часове изникнаха толкова много шеги и закачки покрай Цецка, че трябва да сме благодарни на Партията и Правителството за разцъфването на вицовия жанр. Нашите любими са няколко. Единият свързва президентската интрига с не по-малко жалката с двете ни кандидатки за ООН:


„Ако Цецка се провали на първия тур, Кристалина ще я смени”.


Другият взема на подбив издържания в соц стил лозУнг на ГЕРБ за вота: „Работим в интерес на гражданите”. Едно време майтапът беше с девиза на Бай Тошо: „Всичко в името на човека, всичко за благото на човека”, преформатиран от народния гений с допълнението: „Знаем и кой е човекът”. Сега знаем кои са гражданите (за европейско развитие на България), така че се появи съответният виц:


-          Как ще бъде слогънът на Цецка Цачева?


-          Цццццццц!


Вицовете се роят, което е добра новина. Лошата е, че се връщаме не години, а направо епохи назад. И нищо чудно, че Евгений Дайнов сравни Цецка Цачева с Цола Драгойчева.


 


Автор: СЛАВА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата