Свързани новини

Свързани видео

02.10.2016 15:10

Имаме Цецка, Каракачанов - президент

Видян 8249 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родената в село Драгана, окръг Ловешки, Цецка Цачева – Данговска е номинацията на ГЕРБ за държавен глава. 19 минути анонсира това още на 7 юни и го потвърди на 4 юли тази година. След вчерашната сбирка на ГЕРБ в НДК вече е официално. Кариерата на Цачева започва като партиен секретар от БКП в Плевенския Окръжен народен съвет, в качеството й на юрисконсулт там. При демокрацията тя изпада в конфликт на интереси заради защита на противоположни на общината интереси по времето на синия кмет Найден Зеленогорски. На база противопостяването му срещу нея, тя става съветник от ГЕРБ на местните избори през 2007 г., а на вота през 2009 г. вече е народен представител от фалиралия северен град – някога център на нефтопреработващата, текстилната, шивашката и куп други индустрии.


От юли 2009 г. до март 2013 г. е председател на Народното събрание през забележителната законодателна епоха „Фидосова” под знака на Монтанската правна школа. Минаването на поправката „Мери Джейн”, публикувана в Държавен вестник, без да е гласувана по надлежния законов ред, според която наркотици могат да бъдат рекламирани; продиктуваните от олигархични лобисти закони за лова, износа на антики и още  куп скандални актове са плод на дружбата и сътрудничеството и на управлението на българския парламент от юристките от Северна България Фидосова и Цачева. От октомври 2014 г. бившата комунистка отново е председател на Народното събрание.


Според анализаторите това е най-слабата от анонсираните от ГЕРБ кандидатури, сред които бяха несменяемият лидер по обществено доверие в последните 3 години Йорданка Фандъкова – на два пъти отказала номинация за президент, кметът на Бургас Димитър Николов и вицепремиерът Томислав Дончев – двамата очевидно също са отклонили поканите. Причините за ниското мнение на експертите са много: Цачева не говори чужди езици, никога не е приемана в световните столици Вашингтон и Москва, няма понятие от външна политика и сигурност, а също от финанси (президентът има важна роля във формирането на управляващите органи на БНБ и Българската банка за развитие).


Всичко това категорично противоречи на изказаното преди броени седмици мнение на лиделра на ГЕРБ Бойко Борисов, че първоначалният кандидат на неговата партия бил сменен, за да заеме поста „човек, разбиращ от международна политика, еднакво добре приет и във Вашингтон, и в Москва”.


Адмирал Пламен Манушев, чието име широката публика научава за първи път е предложението на ГЕРБ за подгласник на Цецка Цачева. Той се бори за вицепрезидент. И прави тази кампания забележителна, понеже е третият генерал в нея, заедно с кандидата на БСП за държавен глава ген. Румен Радев и номинацията за подгласник на реформаторите ген. Съби Събев. „Ние да не се признаваме официално за бананова република”, коментират анализатори на тревожния процес за все повече униформени лица във висшата политика. Което е в тотален разрез и с ретро девиза на ГЕРБ за кампанията: „Работим в интерес на гражданите”. „Гражданите са цивилни”, напомнят коментаторите и подчертават, че цялата стилистика на думите започва силно да напомня за онази отпреди 30 години. Което пък не е толкова странно на фона на новата световна Студена война.


Според специалистите издигането от водещата партия у нас на Цачева, популярна с изпълнението на съчинената от нея песен Цъфнал ГЕРБ дава огромни шансове на кандидата на патриотите Красимир Каракачанов, ако успее да се пребори с обезсилващите се взаимно леви кандидати и да бъде на балотаж с номинацията на управляващите. Това пък налага на щаба на Цветан Цветанов, който може да се върне по върховете на политиката като шеф на парламента, както прогнозирахме още на 7 юли в 19, а той не отрече в петък, да впрегне цялата машина за гласуване на ГЕРБ за победа на първи тур.


С тази неубедителна кандидатура обаче според политтехнолозите ще се изисква огромен финансов ресурс и контрол върху избирателните комисии на всички нива. Повторение на комшара Арена Армеец от общинските избори преди година обаче ще бъде пагубен за признаването на вота за редовен от останалите участници и за бъдещето на ГЕРБ.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.