Свързани новини

29.09.2016 11:49

Европейските членки не спазват графиците за преместване на бежанци, твърди Аврамопулос

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е приела едва шестима бежанци от Гърция и нито един от Италия по задължителната схема за релокация на Европейския съюз, сочат последните данни на Еврокомисията, предаде БНР. Временната квота на страната ни е от общо 1302 места, като към тях трябва да се прибавят още през 2017 година. До есента на следващата година на България ѝ остава да даде убежище на още поне 1296 души от двете средиземноморски държави.


От данните, представени от комисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос, става ясно още, че като цяло повечето европейски членки не спазват графиците за преместване на бежанци и има риск ЕС да не изпълни обещанието си за общо разпределение на 160 хиляди души в рамките на 2 години от началото на миграционната криза. До момента са вътрешно разселени едва 5651.


Докато ситуацията в Гърция не се подобри, кандидат-бежанци няма да бъдат връщани там от Западна Европа, съгласно Дъблинския регламент, потвърди Аврамопулос:


Въпросът не е какво ще се случи и какво няма да се случи. Въпросът е – възможно ли е това при днешните обстоятелства. Става дума за това, че десетки хиляди души са в момента на територията на Гърция… Границата на толерантността вече е надхвърлена.


Комисарят по миграцията не се ангажира и с окончателното връщане на шенгенското пътуване без проверки по вътрешните граници. Австрия, Германия, Дания и Швеция все още контролират с полицаи части от границите си, като извънредно изключение от правилата на Шенген. През ноември Европейската комисия трябва да обяви дали ще им бъде позволено да удължат проверките, или няма да им бъде позволено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог