Свързани новини

28.09.2016 15:55

Фирма с адрес в министерство подписва договор с него

Видян 2217 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирма е спечелила обществена поръчка в Министерството на отбраната, като е дала адрес в същото ведомство в договора си с него. Това става ясно от закъснял 2 седмици, но все пак получен отговор от правителственото учреждение до 19 минути. В наша публикация оттогава разказахме как туристическа агенция Аргус Травел Интернешънъл разполага с офис в Министерството на отбраната, след като дава неговия за свой работен адрес.



Вместо „офис”, в отговора от ведомството се използва термина „услугата се доставя на адреса на Министерството”. А то по същество е същото. И, естествено, е абсолютно недопустимо, независимо  от всички оправдания по темата.



В отговора има и още забавни моменти. По същество имаме отказ от коментар по темата как е заобиколен законът, след като фирма трябва да продава билети на националния превозвач, но правата й са отнети и трябва да използва подизпълнители, което обаче е забранено според всички изисквания на съответните процедури.



Получихме отказ също така да видим с очите си въпросния скандален договор, който е сключен не по времето на този кабинет, а на служебния на Близнашки – Плевнелиев. Пак тогава има и други интересни контракти – например за отдаването на хитово заведение на ъгъла на улиците Гурко и Раковски в самото сърце на София. По този казус под масата е играла 6-цифрена сума, долагат наши информирани източници. На никой овластен обаче не е хрумнало да разследва тази значителна по размери корупция.



Историята е важна, тъй като иде раздаване на 30 000 000 млн. за самолетни билети на администрацията с недотам изрядни претенденти за вземане на поръчката и резултатите могат да образуват опасни за правителството скандали.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи