Свързани новини

28.09.2016 15:46

Държавната банка мина от Горанов към Лукарски

Видян 35212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромна бизнес новина тресе елита. Българската банка за развитие има нов принципал. От контрола на финансовия министър Владислав Горанов тя ще мине под опеката на неговия колега от икономиката Божидар Лукарски. Мнозина приемат това като сензация, тъй като държавната банка, която уж се опитва да започне да работи като търговска, е важен и ресурсен инструмент.



Българската банка за развитие има за цел да стимулира развитието на малкия и средния бизнес, но всъщност се занимава със съвсем различни неща. Никое правителство досега не я използва и като форма на пазарен натиск върху останалите кредитни институции за сваляне на скандално високите лихвени нива по кредитите у нас, особено на фона на нулевите по депозитите.



Скоро предстои банката да открие реконструирания от години – още от първия мандат на ГЕРБ, централен свой офис – бившата сграда на легендарния хотел България на жълтите павета. След като изпосмени няколко изпълнители, все най-близки до властта фирми, включително и митичния Агромах, ремонтът, който безобразно променя облика на уникалния паметник на архитектурата, е завършен от доминираната от ДПС Главболгарстрой – също фаворит по големите обществени поръчки на правителството. Обновяването инвалидизира едно от най-красивите здания в София с повече от вековна история, добавяйки ненужни елементи и евтини нежелани намеси, включително и с противни на имиджа и духа на шедьовъра материали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а